sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Orchid-häkiläblendi lankana ja vähän seeprakuosia Zoofarista


No niin, viimeksi lupailin jopa jotain kertoakin tekemisistäni :D Eli nythän työn alla on edelleen villapaita, jonka hihat etenee todella hitaasti. Lisäksi tekaisin tuossa valmiiksi navajo-kerrattuna monikuituisen sekoitetopsin, jonka nimesin lopulta Orchidiksi kun raikkaista väreistä vaan sattui tulemaan mieleen kukkakaupan perhoskämmekkätiski.


Orchid-monikuitublendi 112g/315m.
75/10/10/5 merino/tussah/nylon/angelina
Orchid on siis blendattu paikallisen puusepän tekemällä häkilällä ja dizattu siitä topsiksi, josta kehrätty ja kerrattu S-kierteiseksi langaksi. Itse tykkään kovasti. Jonkin verran tuo häkilältä vetäminen vielä opetuttaa kun sain jollain ilveellä itselleni tuotettua jättimäisen rakon etusormeen ja kuitu oli paikoitellen vähän liian isoissa nytyissä. Tätä sai passattua aika hyvin vaihtamalla dizin kokoa, mutta vetämistä siinä sai tehdä ihan urakalla!

Zoofarista tehdyt seeprasukat ja uusi 15cm
setti KnitPron sukkapuikkoja!
No niin, mutta tulihan sitä Miss Marblinkin kätösistä taas jotain. Neitonen on nyt jostain syystä ihastunut eläinkuosilankoihin Novitan Viidakon innottamana. Tosin nyt vaihtui lanka mielestäni paaalajon laadukkaampaan Schechenmayr Regia Zoofariin - ja yllättäen, seeprasukat on valmiit! Koska neitonen myös on nyt innostunut neulomaan ja tuhlailemaan kehruussa syntyneitä lankatuotoksia niin tilattiinpa myös 15cm pitkiä KnitPron puikkoja setti. Kyllä nyt kelpaa, nuo knittarin puikot on aivan järkkyhyviä. Nyt niitä löytyy Symfoniena setit pyöröjä ja 15cm sukkapuikkoja, irtopareja cubicseja ja ja ... Mahtavia puikkoja.

Mutta sellaista, jatkakaa näpöstelyä tai mitä sitten ikinä olittekaan tekemässä :)

2 kommenttia:

  1. Hittolainen! Nyt iski kateus - taas kerran - kun on niin nättiä lankaa tuo oma blendauksesi.Tosi kaunista siitä tuli!!!! Nättiä on Zoofarikin ja valmiit sukat myös. Nytpä on Marplilla kivat puikot, kyll niillä kelpaa puikotella.......Kiitos ompuista!!! Ovenpielet onkin nyt täynnään sadonkorjuuta joten tuskin minun tarvii ihan lähipäivinä puikkoihin edes koskea......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! Sehän on nättiä kun sika pienenä vai miten se meni. Ja marppi osaa noita sukkia tehdä, nyt sillä olis jo päättelemättä Svarta Fåretin Frost-langasta kynsikkäät. Nopee kun elohopee. Ja ei mitään ompuista, pääasia ettei ne tuolla lattialla kätöstele... Ja onnea sadolle - nyt ei tarvii lopputalvea ilman punajuuria kätöstellä :P

      Poista