maanantai 29. joulukuuta 2014

Chocolate Passion Jacket Katia Aztecasta

Nyt on jouluähkyt vedetty ja johtuen vuoden 2015 pitkistä vapaista, olen myös ehtinyt tekemään käsitöitä! Tarkemmin ottaen Dropsin ohjeella Chocolate Passion Jacket. Lankana ei tietenkään sitä se, mikä on ohjeessa, vaan Katia Azteca. Lanka itsessään on edelleen yksi suosikeista, kun puhutaan paksuista langoista. Se on todella mukavaa neulottavaa ja kun on noin löyhäkierteistä niin neuleesta tulee mukavan muhkua.

No semmoset on etukappaleet ja hihat, takana näkyy myös sohva.

Mitä itse lopputulemasta mainitsemaan, niin ei, en ole täysin tyytyväinen. Vaikka tein (lähes)täysin ohjeen mukaisesti, on miusta nuo hihat vaan liian isot tuohon muuhun malliin. Tuntuu, että kymmenisen silmukkaa saisi vielä vähemmän olla, että olisi tasapainoiset hihat koko muuhun neuleeseen. En tiedä. Saattaahan se olla, että teen nuo hihat vielä uudelleen, mutta olkoon nyt toistaiseksi noin. Jos vaikka asettuisivat.

Chocolate passion etu ja takakappaleet takaa.

Mutta muuten kyllä suosittelen tuon neulomista, saa tehdä vaikka mitä. Palmikkoa on pariakin erilaista (selkäkappale oli varmaan mukavin tehdä, etukappaleiden palmikko rupesi jo tympimään) ja jos haluaa hermonsa menettää niin lyhennetyt kerrokset palmikkokuviossa oli alkuunsa aika mielenkiintoiset toteutettavat - kun siihen kärryille pääsee, niin eipä siinä lopulta mitään ihmeellistä enää ollutkaan. Ohje on kohtalaisen helppo, vaikka vaikuttaa ensisilmäyksellä monimutkaiselta.

Mitä muutoksia tein? Ensinnäkin etukappaleissa on tehty levennykset myös "kaulusreunaan" - tuli luettua vähän ohjetta väärin. Tämän huomasin vasta olkaa päätellessä kun ei silmukkamäärä täsmännyt. Korjausliikkeenä oli tehdä rintakehän kohdalle muutama lisäsilmukka oikealle puolelle, eli levennykset tulee molemmin puolin. Toisekseen pusakan kiinnitykseen on käytetty hakasia (4kpl), jotka on paljon käytännöllisemmät kuin rintaneula. Siinäpä ne säädöt, lisäksi saattaa olla että nuo hihat menee kokonaan uusiksi (pitää miettiä ensin muutama päivä, että en mene sässimään toimivaa ratkaisua).

No niin, mutta pitäkäähän puikot kuumana. Tämän projektin jälkeen odottaakin kehruurupeamat..

9 kommenttia:

 1. Nuo hihat on kyllä aika massiiviset itse muuhun tuotokseen nähden. Hieman häiritsevät jopa, jos miulta kysytään. Mutta pusakka itse sitten aika hieno, yber ja silleen. Tee mullekin, mustana kiitos. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Korjausoperaatio mietteissä, mutta kunhan tuosta nyt keksii, että miten se nyt tuohon istuis. Mut joo, eipä ole aina ohjeisiin luattamista ☺

   Poista
 2. Samaa mieltä olen kanssasi, hihat ehkä pikkusen liian muhkut kokonaisuuteen nähden. Kannattaa miettiä sitä korjausoperaatiotakin....Muuten on hyvännäkönen palttoo ja hakaset on just eikä melkein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Hakaset toimii. Korjausoperaationa mahtaa olla saman mallin hihat 5-10 ailmukkaa pienempänä. Mutta kunhan nyt vähän aikaa katselee ja ihmettelee.

   Poista
 3. ...tarkemmin katottuna vois riittää jos noita hihoja lyhentäis pikkusen, niistä tulis silloin keveämmän näköset.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ja ei. Lähtökohtaisesti on miusta liikaaa silmukoita. Pitäs tehrä hihat kokonaan uusiksi eniveis. Alkuun jo tuntuivat liian isolta, mutta pitihän se kokeilla, että miten ne istuu. Ja ei ne vaan istu.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tack! Hienompi siitä tulee kunhan saan nuo hihat tehtyä uudelleen. Nimim. 10 silmukkaa kapeammat hihat työn alla.

   Poista