lauantai 3. tammikuuta 2015

Spinifera, 2-säikeinen merino/tribal nylon -lanka

Terppa taas!

Sairauslomalta päivää, ei ole tämä kehrääminen ja blogin pitäminen terveellistä. Tuli tehtyä parisäikeinen lanka, mutta kuvatessa sitä blogia varten sanoi selkä poks ja jotain häikkää ilmaantui välilevyn suunnalle.

Spiniferan karstalevyt nauttimassa talvisesta kelistä, muistukkeeksi
edellisen postauksen kuvista.
Nyt sitä parannellessa yritän kuitenkin saada Spiniferan (juu, nimen antoi purple copper niminen perhonen - Paralucia Spinifera) näkymään myös täällä blogin puolella. Lähtökohtana oli neljää eri sävyä merinoa sekä sateenkaaren väreissä oleva tribal-nylon, jotka vedettiin karstamyllyn läpi (kerran) siten, että kaksi väriä tuli per karstalevy.

Spiniferan glitterit läheltä näkyy tuo tribal-nylon parhaiten näin läheltä.


Tämän jälkeen molemmat värisarjat kehrättiin kohtalaisen paksuksi säikeeksi ja nämä kerrattiin normaalisti S:ksi (kertauskierre on ministi kovempi kuin säikeen kierre, että jos vaikka sukkalangaksi tätä kokeilisi). Mie lähinnä halusin kokeilla karstamyllyn käyttöä blendaamiseen ja tuota nylonia, että miten se antaa elämää moniväriselle langalle. Tavoitteena saada kevyen glitterisen monivärinen viritelmä aikaiseksi.

Spinifera nauttimasta karvaisesta kaverista, eli vuohentaljasta.

Lopputulemaan olen ihan kohtalaisen tyytyväinen. Huomasin myös, että itsekäsiteltyjen merinojen kehräystä helpottaa todella paljon jos tekee esivetämisen kunnolla. Kaikki maailman nytyt ja mytyt jää paljon vähemmälle ja kehrääminen helpottuu.

8 kommenttia:

 1. Siitäpä tulikin komeaa lankaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Ihan jees. Vielä kun kirkkaammassa valossa olis tullu kuvattua. Nää kellertävät keinovalot sotkee aikas paljon.. mutta antaapahan ainakin suuntaa.

   Poista
 2. Onpas kyllä omaa silmää miellyttävä väri tässä tuotoksessa! :) Jos tuon väristä löytyisi kaupasta sitä voisin ostaakkin!

  Pikaista paranemista selän ja välilevyn parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoa että väri miellyttää. Pitää alkaa tehtailemaan tuota värisettiä enemmänkin :)

   Ja kiitoksia paranemisista. Ärsyttävintä tässä on se, ettei pysty edes neulomaan kun ei kärsi istua pitkään paikallaan.

   Poista
  2. Siun pitää harjotella selällään tai kupeellaan neulomista, se pitäisi olla taito joka jokainen neuloja osaa :D

   Poista
  3. Voi goddamn ja synti ja häpeä minnuu! Näin arvokas kommentti ja näin pitkään meni vastatessa! Joo, pitäs harjotella ja nyt jo pystyy neulomaan \o/ Huono puoli tässä tosin on se, että pitäs päästä kehräämään ja persusta polttelis ihan älyttömästi kun äsken kuidun blendasin. Noh, sitä odotellessa taidan opetella erilaisia neuloma-asentoja.. Jostain neulosutrasta vois olla tässä apua :D

   Poista
 3. Sie se kyllä osaat hienot värit valita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä myös miss marblille oma osansa kiitosta, koska yhdessähän myö nuo valikoitiin :)

   Poista