tiistai 27. tammikuuta 2015

Kuituhamsteri iski taas

No terve taas!

Ei, en ole unohtanut blogia vaikka viimeisimmästä päivityksestä onkin aikaa. Matkalla on tässä tehty uudet hihat aiemmin esiteltyyn Passion Jacketiin, jossa kavensin hihoja kymmenellä silmukalla - tuli muuten paljon parempi, pitää kuvat laittaa jahka ulkoilma sallii kuvien ottamisen, ettei tule ihan keltaista materiaalia

Lisäksi työn alle on lähtenyt noin 200-300g valkoisen suomenlampaanvillan kehrääminen ja sormikkaat käsinkehrätystä Orchid-langasta. Että mitään valmista ei ole vielä näytettäväksi, mutta kyllä ne sieltä vielä tulevat. Selkäkin antaa jo kehrätä vähän aikaa, eikä heti tarvitse paussille siirtyä.

Mutta ettei tämä blogi jäisi aivan hiljaiseksi niin tilasin KVGWoolworksilta hieman topseja. Taustalla ostoihinhan oli se, että KVGWoolworksin facebook-sivuilla oli ilmoitus, jossa ilmoitettiin hieman epäillen toiminnan jatkumisen kannttavuudesta. Tässä taustalla on siis ihanan suomen postin 2lk maksikirjeen poisto valikoimasta, joka taasen nostaa toimituskuluja sen verran korkeaksi, että enpä ihmettele miksi moneltakin pieneltä yrittäjältä tuo homma saattaa lopahtaa. Vastaavaa viestiä lemppari vaatekauppani Varustelekakin kritisoi Yrittäjien artikkelissa tammikuussa. Lyhyesti ja ytimettömästi: perseestä koko posti, hyvä että tuette työttömyyttä ja estätte kokonaisvaltaisesti kotimaisen ja kansainvälisen verkkokaupan kasvun. Jos aina olisi vaihtoehtoja, niin käyttäisin muuta yritystä kuljettamaan pakettejani.

KIITOS kuitenkin KVGWoolworksille näistäkin kuiduista, on niitä ollut aina aiemminkin ilo kehrätä! Viitteeksi vielä kuvat hankinnoista, jotka tuli napattua pitkälti materiaalin perusteella (jep, stashi perustuu tähän mennessä pitkälti merinoon ja ei-lammaskuituihin):

70/30 BFL/Seacell, "Januari", tykkään, enkä ole seacellia ikuna kehränny

70/30 BFL/Seacell "Medelhavet", sininen on aina pop!

70/30 Merino/Bambu "Huvudvärk", aivan mahtavakomea, tyks.

100% Corriedale, ei nimeä, mutta corriedalea en ole myöskään kehrännyt!

70/30, Merino/Tussah-silkki "80-talet", merinosilkit on AINA mahtavia!

100% Falkland, "Pippi". Jälleen lammasrotu joka on täysin korkkaamaton!

70/30 BFL/Seacell. Mie en vaan saa ikinä tarpeeksi böffistä...
Mutta näillä eväillä taas riittää kehrättävää, kokonaisuudessaan sellainen 700g. Kyllä näistä nyt varmaan jotain saa aikaiseksi :)

4 kommenttia:

 1. Ooooh... *pyyhkii kuolia suupielistä*

  Innolla odotan mitä noista valmistuu :)

  Ps, onneksi noilla ei ole parasta ennen päivää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Mie ootan kans innolla, ja todellakin ONNEKS nää ei käy vanhaksi. On nimittäin taas stashissa tuota kuitua...

   Poista
 2. Mie ootan mitä tuosta Huvudvärkistä tulee, sillä on niin hyvä nimi! Kauniita, vallan kauniita kyllä kaikki......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päänsärky on aina hyvästä, mutta on kyllä parhaan näkönen piäkipu mitä on vastaan tullu :D Mutta on ne miustakin nättilöisiä ja ootan kyllä innolla, että miten tuo seacelli käyttäytyy kun on kuitenkin kasviproteiinia (merilevästä jos en väärin muista), on se ainakin tosi silkkisen tuntuista tuossa seassa!

   Poista