sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Polkkasukat, pitkävetovillalanka, Chocolate passion jacketin uudet hihat ja uuden kehrääjän värttinäseikkailut

Pari viikkoa on päässyt kulahtamaan edellisestä blogipäivityksestä, vaikka päivitettävääkin on ollut. Merinellen kehräyshaasteen helmikuun tehtävä on työllistänyt, mutta siitä seuraakin oma blogitekstinsä kunhan saan langan valmiiksi. Välilevyn kenkkuilut on hidastaneet edelleen kehräämistä, mutta nyt alkaa jo olemaan ihan hyvässä kuosissa ja menee yli 5g kertaistumalta :)

Mutta, että jotain niin aloitetaas Miss Marblin ahkerista käsistä. Pitkän neuloosiepärupeaman perästä myös Miss Marbli innostui ja tekaisi äiteen innoittamana ribbisukat Novitan Polka-langasta. Malli on miusta kyllä aika kiva (siis 3o1n-neulosta lyhyen joustimen jälkeen) ja istuu tosi mukavasti.

Polka-sukat ribbineuloksella, aika makeat sanoisin.
Lisäksi Miss Marbli innostui kehräämään värttinällä. Edellisen puolen tunnin kokeilun aikaansaannos oli edelleen värttinällä kiinni. Nyt ne kerrattiin pois ja aloitettiin uusi projekti harmaasta lähialpakasta. Alpakka on esikäsitelty karstamyllyllä ja kertaalleen pesty, koska on yksinkertaisesti niin likaista. Pesusta huolimatta tuo kyllä mustaa näpit silti aika tehokkaasti - rasvan takiahan alpakkaa ei periaatteessa tarvitsisi pestä. Lisäksi tässä Kehrääjät-facebookryhmässä nousi esille, että tuo alpakan roskaisuuden saisi ehkä parhaiten irti pesemättömästä kuidusta kehrätessä. Pitää joskus tuota kokeilla. 

Miss marblin ensimmäisiä kehruita, eka alpakasta!
Itsellä iski Katia Aztecasta tehdyn Chocolate passion jacketin jälkeen hirmuisen hirmuisen tympöösi neulomiseen, ei ole mikään projekti oikein lähtenyt tuon jälkeen. Mikä lie. Mutta siis pohjahan oli tässä se, että tein ensin ohjeen mukaisesti koko paidan, josta jo neulomisvaiheessa miun mielestä oli liian isot hihat. Ne vaan ei sopineet ollenkaan malliin. Kutistin hihoja kymmenellä silmukalla ja nyt paita näyttää jo jotakuinkin sata kertaa paremmalta. Pakko sanoa, että oli yksi mielenkiintoisimmista neuleprojekteista koskaan. Etukappaleet varsinkin oli ilo neuloa kun vaan kärryille pääsi lyhennetyistä kerroksista ja palmikoiden sovittamisesta niihin. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, varsinkin noilla paremmin istuvilla hihoilla!

Chocolate Passion Jacket uusilla hihoilla..

Chocolate Passion Jacket edelleen uusilla hihoilla
Kehräyshommiakin on tullut tehtyä. Valkoiset suomenlampaat menivät pitkävetona kolmisäikeiseksi navajokerratuksi langaksi. Alkaa jo kehräysjälkikin muistuttamaan sitä mitä pitäisi ja roskatkin lähti jo tästä villasta tosi hyvin. Ensimmäinen karstamyllytetty lanka raakavillasta ja karstamylly kyllä helpotti todella paljon kuidun käsittelyä ja uskomatonta kyllä, mutta poisti todella hyvin roskaa tästä pestystä suomenlampaasta. Ihanan muhkua siitä tuli!

Pitkävetona kehrätty muhkuinen suomenlampaanvillalanka!
Laitetaas vielä sitten loppuun pieni video tuon langan synnystä pitkävetona, on se vaan niin mukava kehräystapa, tykkään tosi paljon!


Semmoista tänään, seuraavaksi postaillaankin toivottavasti jo merinellen helmikuun kehräyshaasteen gradienttilangasta. Pienenä esimakuna teille vielä kuvaa siitä värimaailmasta, josta tuo lanka syntyy..

Näistä syntyy seuraava lanka...
Että ei kun iloisia kehruita vaan kaikille, pitäkää puikot kuumana (kerta minulla se on nyt heikosssa...)!

2 kommenttia:

  1. Sinulta näyttää käyvän jo tosi kätevästi tuo kehrääminen! Ja hyvä alku on Marblillakin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HAh. Kiitoksia! Miss marblista se vasta guru tuleekin ☺

      Poista