sunnuntai 24. elokuuta 2014

Epäonninen lankasankari

Terve taas pitkästä aikaa. Tulipa tässä viikko takaperin kehrättyä pieni nöttönen lankaa itseblendatuista kuiduista, jotka päätyivät häkilään World Of Woolilta tilattujen kuitujen "extrasäkistä". Kehräys itsessään meni vähän suuntaan tai toiseen, johtuen siitä että oli yllättävän paljon kaikkea maailman nöttöä tuossa topsissa ja välillä lipsahti vähän paksumpaa tavaraa rullalle. No. Ei se mitään, lankaa tuli ja vaikka kuvan värit vähän valehteleekin (jostain syystä vihreä hukkuu...) niin nättiä siitä tuli joka tapauksessa. Pitää pistää luonnonvalostudio jossain välissä pystyyn, että saa paremman kuvan koko langasta :D Jännää tuossa oli se, että en pysty sanomaan mitä kaikkia kuituja tuossa letissä on. Veikkaan, että ruskea letti oli joko babyalpakkaa tai jotain muuta kamelieläintä (ties vaikka itse kamelia). Kuitu oli paljon lyhyempää ja liukkaampaa kuin merino ja jotenkin todella pehmyttä & mahtavaa. Voi kun tietäisi mitä tuo on!

Oma blendaus kaiken maailman karvaa :D

No, ettei sitten päästäisi ihan onnen kukkuloille niin taisin myös viimeksi mainita, että aloittelin villapaitaa Novitan 7-veljestä Viidakko-langasta (maasto, väri 883). Pakko on sen verran Novitaa kehua, että toisin kuin väri 849 (tikruraita), tämä on paljon ohuempaa, pehmempää ja muutenkin paremmin neulottavaa. En ole muutenkaan mikään 7 veljestä fani, mutta kyllä tämä menee näistä parhaimpien joukkoon. Jotenkin seiskoissa (varsinkin musta ja grafiitinharmaa) vaihtelee miun mielestä tuo villan/langan laatu aivan järjettömästi - välillä on pirun karheaa ja tönkköä ja toisinaan taas ihan ok. Mutta tämäpä lanka osasi yllättää positiivisesti.

Ettei jotain hyvää niin jotain huonoakin, joka ajaa kyllä tämän Novitan lankojen käyttäjän käyttämään jotain muuta kun Novitan lankoja enää yhtään missään isommassa työssä. Taas vaihteeksi värivirhe saman värjäyserän langoissa. Alla kuva, josta erottaa hieman huonosti tuon värivirheen lankakerien välillä. Miten virhe näkyy käytännössä?  No, toisesta kerästä puuttui kokonaan oliivinvihreät sävyt/korostussävyt ja luonnonvalossa tämä näkyy todella selvästi (keinovalossa kuvio näyttää vain tiheämmältä ja on tosi hankala bongata). Tuo villapaidan takakappale on jo kerran purettu alkutekijöihinsä allekirjoittaneen nurjan silmukan sässin takia (joo, olin alkanut oikomaan silmukkaa, tai liekkö aina tehnyt niin, mutta kiertävä oikea silmukka siitä tuli seuraavalla rundilla) ja jotenkin en enää jaksa purkaa. PUUH!

Alalaidan kolmanneksesta puuttuu tummat sävyt
vrt. ylälaidan 2/3:n. Novitan maastoa, sama
värjäyserä, näkyy koneella huonosti, mutta käännelkää
vähän näytön katselukulmaa niin selkenee mitä tarkoitan.
Tämähän oli toinen isompi työni ja toinen isompi työ missä Novitan langoista on enemmän harmia kun itse neulomisen vaikeudesta (kyllä, se voi olla joskus ärsyttävää), viimeksi kyseessä oli Puro Batikista tehty tunika jossa joka toinen tai kolmas kerä oli värjäykseltään päin persusta, sisälsivät älyttömän määrän solmuja ja liukuvärjäykset meni ihan keturalleen tästä syystä tai värejä puuttui.. Niistä voi tarkemmin lukea aiemmista postauksista (tästä tai tästä). No, mitä tästä opimme - käytän jatkossa jotain muuta kuin Novitan lankoja isompiin töihin, oli ne sitten miten ihania tahansa.

Mutta sellaista tällä kertaa, pitää jatkaa tuota Sagittarian ja villapaidan neuloosia että pääsee blendaamaan ja kehräämään... Tuntuis vähän noita projekteja jäävän nyt puikoille :D

2 kommenttia:

 1. Hyvin näkyy kuvassakin tuo värivirhe vaikkakaan ei yhtä selvästi kuin ihan luonnonvalossa. Ja kun värivirhe ei ole ensimmäinen kerta mikä kohdalle sattuu. Mihinkähän noiden Novitan lankojen kanssa voi enää luottaa kun värjäyseränumeroiden kanssa on aina samanlainen tuuri. Luultavasti luotettavinta on saada epäkuranttia tavaraa numerolla kuin numerolla!!!! Eikä paljoa mieltä lämmitä saada reklamaatiota vastaan lohtukerää kun iso työ on joka tapauksessa mennyt hukkaan pelkän laatuvaihtelun takia.... ja mistäpä sen lohtukeränkään tietää mitä sisällään pitää!!? Mutta ihana on tuo sekulitopsilanka, vaikkei nyt värit näytäkään samalta kuin livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu... ei oikein nostata luottamusta tuo värjäyseränumerokaan, taitaa olla kolmas kohdalle sattunut tapaus (jos en väärin muista)... Mutta minkäpä tuolle enää mahtaa, en pura. Kestän virheen :D

   Ja joo, sekulitopsilanka onkin hianoa, pitää jostain saada vähän ulkovaloa että värit kestää paremmin :)

   Poista