perjantai 1. elokuuta 2014

Kaksisäikeinen alpakkalanka TesSara

Tältä näyttää kaksi alpakkaa omenapuussa!
Ensimmäinen minun tekemä kaksisäikeinen DK/Sport(siinä ja välillä)-vahvuinen lanka (en olekaan ihan näin paksua kaksisäikeistä duunannut, säikeet tuntui aika järkäleiltä käsissä. TesSara (puolet alpakkaa nimeltä Tess ja puolet alpakkaa nimeltä Sara). Itselleni tämä on niin lähilankaa kuin olla ja voi, koska villat on tästä noin 20km päästä. Projektihan lähti liikkeelle läheisen alpakkafarmin visiitistä, jossa noita mahtavia elikoita oli (kiitos vaan Sirpucan alpakat). Alpakat on pesty ja kammattu käsin ja tarkoituksena oli muodostaa kohtalaisen paksua lankaa löyhällä kierteellä - siinä onnistuen. 

Lanka sinänsä oli hyvin mielenkiintoista kehrättävää. Tess ja Sara olivat kuin eri eläimestä otettuja kuituja - Saran kuitu (kanelin värinen) oli karkeahkoa ja hukkaa tuli lajitellessa karvoja kohtalaisen paljon - eikä karkeista karvoista kokonaan päästykään eroon. Tess (tummempi) sen sijaan oli kuin silkkiä. Siis aivan mahtavaa tavaraa, tuota voisi kehrätä niiiiiin mielellään useita kilometrejä! Tällä hetkellä pomppasi suosikkikuitujen kärkikolmikkoon, ei vaan mahda mitään.

Kokonaisuudessaan lankaa tuli 186g/223m (12WPI) ja tämä ihanuus soveltuu siis noin 4,5-5,5mm puikoille. Jotain lämmintä siitä odotetaan syntyvän - kun tietäs että mitä.

Että tällainen postaus tällä kertaa.

6 kommenttia:

 1. Jännän väristä lankaa, mutta niini upeaa :) Siitähän tuli kaunis pipo tai kaulaliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin (jännän väristä siis), ois tehny mieli nimetä tuo choco-latte:ksi :D Mut propsit villantuotantolaitosalpakoille ja nimi sen mukaan. Ja joo, kyllä tuosta varmaan joku pipo kehkeytyy tms. Sen verran tuota kuitenkin tuli...

   Poista
 2. Suklaa-lanka! Aevan selvästi ;)
  Piponakin nätti,mutta toisaalta myös lämpimät lapaset tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, choco-latte ois ollu edelleenkin oikke hyvä nimi :D Saas nähdä mitä tästä tekee, pipo ja lapaset on kärkisijoilla tekolistassa.

   Poista
 3. Ketteriä alpakoita! Luin otsikosta että "kaksipäinen alpakk...", pitänee hankkia linssit....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketteriäpä hyvinkin, harrastavat selvästi agilityä. Ei se väärässä ole se kaksipäinenkään alpakkalanka - on siinä alku ja loppupää, joten linssien hankkimiselle ei välttämättä ole tarvetta :D

   Poista