torstai 7. elokuuta 2014

Revontuli-huivi, uusi häkilä ja epätodellista lankaa

Revontuli takaa ja täydessä leveydessään. Lääh. Lanka sopii mallliin kuin
nyrkki silmään. 
Myönnetään! Itse en ole mitään saanut aikaiseksi niin esitellään täällä sitten muiden töitä :D Kehräämäni Firestar pääsi lopulta maaliin projektissaan. Lanka ja kuiduthan oli miss marblin valikoimat, minä kehräsin niistä vain langan ja lopputuloksena Miss Marbli neuloikin tästä äärettömän komian huivin - mallia Revontuli. Huivia pikkuisen tuunattiin lyhyemmäksi kuviokerran verran, johtuen langan keskenloppumisesta. Kumma juttu kun tuota lankaa ei kaupasta saa :)

No siinä se revontuli lepää neulojansa harteilla.
Hih. Mutta se siitä, eikö oo näpäkkä! Ja mitäs sitten.. Innostuin tilaamaan World Of Woolilta  vajaan kolme kiloa erivärisiä merino, nylon, angelica ym. kuituja että pääsee blendailemaan kuituja. Jotenkin alkoi tökkimään nämä käsinvärjätyt ja kaipailee tasalaatuisempaa väriliukua. Eli blendaamaan! Työkalut oli vähän vähissä, joten paikallisen puusepän pakeille ja sieltähän sitten saatiinkin häkilä! Nämä onkin duunattu sitten vanerista ja neljän tuuman rautanauloista. Nerokasta! Ensimmäisenä työkaluhan oli käärinpirta, johon naturelleja kuituja tuli mätkittyä - virhe kylläkin oli koiraa sotkea, koska tuli aika nöttöinen topsi... Ei siitä ilkeä kuvaa laittaa!

Siinäpä käärinpirran päälle hakattu topsia blendaustarkoituksessa..

Ja Uusi hiano häkilä! Kyllä siihen se parisataa grammaa kuitua menee
Joten kenelle tämä blogipostaus on omistettu? No niille ihmisille, jotka tekee todella hienoja käsitöitä ja hyötyesineitä. Ennen kaikkea tuolle marblille ja paikalliselle puusepälle, jolta on saatu enemmän työkaluja villan käsittelyyn ja kehräämiseen kuin mistään! Arvostuksenhippunen täältä siis sinne.

Niin, ja kehräsin mie lankaa. Siitä tuli vähän outo niin en osaa siitä muuta sanoa kuin että kuva on alla. Värjäys oli Lanitium Ex Machinan tekemä Unreal.

Jep, kolmisäikeinen SW-merino, unreal. WPI jotain emmieedestiedä?
Jatketaan tästä näiden asioiden parissa :)

6 kommenttia:

 1. Marpli neuloi sitten ihanan huivin, eipä tule toista samanlaista vastaan näillä kujosilla.Ja kaunista on tuo uusin kehruuksesikin. Ai, meinasit jättää sitten ittes pois tuosta osaajien listalta. Pientä kunnioitusta sentään itelleskin - please!!! Muuten - pienenä korjauksena - häkilässähän on käytetty viiden tuuman rautanauloja.....!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krhm! Korjaan! VIIDEN tuuman rautanaula - itsehän ne vielä ostin 125mm * 4mm naulaset..

   Ja marpin huivi on super, mie vaan nostelin tuosta osaajat kato esiin ni mie vaan puuhastelen. Kunhan tästä nyt jotain sais aikaiseksi - kuten sen sagittarian! *rkle*

   Poista
 2. Miss Marbli on kone neulomaan. Miks se ei koskaan pura? :D Hienon huivin on laskenut käsistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Mie en vaan kertonu, että miten monta metriä se purki! Mutta on hieno huivi, ja miten mukavanpehmoinenmerinovillainenlanka. Marppa on S-U-P-E-R-N-E-U-L-O-R-A-A-T-T-O-R-I.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tekijä myös tyytyväinen, joten vaikka nyt onkin unilla niin kiitokset siitä huolimatta välitän :)

   Poista