torstai 25. syyskuuta 2014

Maastovillapaita miehelle, eläinkuosikynsikkäitä ja 8kg angoravillaa

Terppa taas pitkästä aikaa! On tässä tullut vähän neuloskeltua ja kaikkea. Viime tai toissa viikolla eräs ystävällinen angoravillan myyjä otti yhteyttä blogin kommenttien kautta ja iso kiitos hänelle, minullekin kotiutui 8kg angoravillaa kehrättäväksi! Toinen 4kg on valkoista ja toinen 4kg harmaata, kyllä nyt kelpaa kehräillä. Siis aivan järkyttävän ihanaa kuitua kehrättäväksi ja laatukin on kohdallaan!

8kg angoravillaa, 16" autonrenkaat alla.

No, ettei sitten kaikki olisi mennyt puuhastellessa niin Miss Marbli on ääri ihastunut kaikenkarvaisiin eläinkuoseihin tällä hetkellä ja kuinkas ollakaan se myös näkyy kynsikkäissä näin syksyn kylmenevissä keleissä. Niitä on nyt neulottu Regia Zoofarista ja Svarta Fåret Frostista.

Syssyiset kynsikkäät Pink Flamingo värillä Svarta Fåret Frost-langasta.
Ja toiset syssyiset kynsikkäät, kokoa tosimies. Schachenmayr Regia Zoofaria!
Omat käsityöt on ollut lähinnä kiinni Novitan maastokuosisen viidakkolangasta tehdyssä paidassa (itselle piti tehdä lämmikettä). Pakko sanoa, että tuo maasto on kyllä ollut omasta mielestä parasta noista viidakkolangoista (mitä olen vierestä tsekkaillut). Ohjehan tähän löytyy Novitan lehdestä Syksy/2014, taisi mallinumero olla 63 tjsp. Mutta semmoista, mie vaan vihaan noiden paitojen ompelua, jotenkin ei oo miun juttu heilua sen neulan kanssa..
Itse isäntä omatekoisine paitoineen. 
Notta semmoista, pitää ruveta tuota angoraa kehräämään niin saadaan siitäkin jotain kuvia tänne interwebzin puolelle. Kilkutelkaa paitojanne.

17 kommenttia:

  1. Vitsi mitkä aarrelaatikot olet saanut, jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaista tuotosta saat siitä kehrättyä :)
    Tuo Novitan lanka näyttää tuossa villapuserossa kyllä hyvältä! Vaikka en niistä uutuuksista järin välitäkkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, alunperin ne oli aarrepussit, mutta siirsin säkkeihin että hengittelee enempi. Tiedä vaikka koko pupu sieltä pomppaisi! Miekin odotan mielenkiinnolla, että mitä syntyy.

      Ja Novitan uutuuksista (ja vähän vanhuuksistakin, aika vähiin jäänyt Novitan lankojen hankinta sitten kaikkien värivirheiden) vähän samaa mieltä, Regialla ja muilla nyt vaan on näpäkämpiä. Tosin tuo maasto on kyllä näpäkämmin värjättyä vrt. muihin mihin olen törmännyt. Joskus jotain hyvääkin :)

      Poista
    2. Lankakasojani tutkiessa huomaan värin lisäksi näppituntumasta mitkä 7veikoista ovat vanhaa kunnollista, eikä mitään ratakiskoa. Teinkin tuossa viikolla Regiasta sukat ja ne tuntui pumpulista tehdyilta 7veikkaan verrattuna! :D

      Poista
    3. Regiasta kyllä tykkään. Loistolankaa. Ja tuosta seiskasta muistan kun ensimmäistä kertaa neuloin niin kaksi eri erää mustaa oli kuin eri planeetalta, toinen oli ratakiskoa ja toinen... ei niin ratakiskoa, mutta karkeaa ja tönkköä silti. En siis ihmettelis vaikka vuosikertojen välillä olisikin muuttunut :)

      Poista
  2. Onpa mielenkiintoinen blogi ja että vielä lankaakin kehräät. Minäkin kehräilen, vaan nyt on ollut muutaman vuoden tauko. Voi tuollaista angoraa kun saiskin kehrättäväksi, niin jospa se rukki taas alkaisi laulaa. On tuolla muutama kilo suomenlampaan ruskeaa villaa, mutta ei hotsita sitä karstata käsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Joo, lankaa syntyy. Kehräystä kannatetaan aina! Nyt vähän on hidastanut kehräystä tuo villapaita, mutta kylläpä se tästä taas lähtee :) Angora on kyllä mahtava kuitu, tykkään. Ja käsittelyäkään ei juurikaan vaadi, pari kertaa jos vetää kampojen läpi niin sekin on jo paljon. Itsellä villoja kaapit täynnä, karstamyllyn hankintaan melkein joutas, mutta mennään nyt niillä käsikarstoilla/kammoilla :)

      Poista
    2. Pirena, kyllä sitä villaa vielä olis sullekin.

      Poista
  3. Komeat neuleet ja ihanat villat! Novitallakin vois toimia nuo eläinkuosit jos oisivat vaikkapa Nallen vahvuutta, seiskana ovat aika karuja - ainakin minun mielestäni. Maastovärisenä seiskakin toimii hienosti - jos sattuu kaikki värit värjäyksessä mukaan......tai kohdalleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikö ookkii ihanat willat :) Ja vois toimia joo. Melkein sanoisin että sais olla nallesta vielä ohuempaa, jotain 1,5-2mm puikoille tms. Jotenkin tuntuu että joko villan laatu on niissä vähän turhan karkeaa tai sitten värjäys/muu käsittely on syöny villat karkeiksi. Regian langat vaan on mukavempia - mutta onhan ne kyllä kalliimpiakin, että sinänsä. Ja maastoväri on omasta mielestä kiva ja paria kehräyshäikkää (säie katkennut tms.) ja niitä värivirheitä lukuunottamatta varsin käyttökelpoinen lanka. Ja sitäkin jäi yli, varmaan jossain välissä sukat tipahtaa siitä puikoille... by miss marbli the sukkamestari.

      Poista
  4. Paremmalta tuo maastokuosi näyttää villapidan muodossa kuin esim. sukissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin miustakin. Tulee jotenkin selvemmin esille kun on enemmän pinta-alaa (ja minullahan sitä on! :D)

      Poista
  5. No johan on! Pitäisköhän tässä vaihtaa ite IT-alalle ja ruveta bloggaamaan ohjelmoinnista, kun sie kerran tuo käsityöpolitiikan handlaat? :D Komiat ovat neulomukset eniveis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitto, tervetuloa koodaamaan ja bloggaamaan :D Nyttenkin ois oikein otollinen hetki kirjoitella Shellshock-bugista bashissa.. Mutta joo, en mie sitä handlaa, mie vaan tuherran (sitäpaitsi marbli meillä enempi neuloo, mie vaan kehrustan) :D Mut kiitsa eniveis!

      Poista
  6. Kommee vaattii kommeen paijan ni parashan se on sillon itte tehtynä! :D

    Jännä nähä mitä sie saat aikkaan nuista pehemeistä kiloista. Ittelle on tuo keheräys mysteeripuuhaa va oon mie jo kirjan saanu aihheeseen liittyen hankittuo :) Tiiä vaikka joku vuosi Louhelassakin keherättään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin on komia notta peilihi särkkyy (ja nyt puhuin sekä neuleesta, että tekijästä), mutta onpaha yhteensopivat!

      Joo, itsekin ootan aika innolla noita villoja, jonkun verran on jo rukin rullalle tupsahanut ja siis että on kun pumpulia. Kehräämistä ei voi kun suositella, siihen tuntuis jäävän koukkuun :) Ja parastahan siinä sit on se, että ensin täyttyy villavarastot ja sitten lankavarastot. Vaan eipähän tarvii vertailla lankojen värjäyseriä - kun lanka loppuu niin rukki takas tulille ;)

      Poista
  7. Onpas komee villapaita. Maastokuosi näyttää paidassa tosi hyvältä. :) Muut Novitan viidakkokuosit ei ole kolahtaneet, mutta enpä toisaalta olekaan nähnyt miltä ne näyttäisivät paidassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Jep, toimiva kuosi. Muutamalla muullakin valmistajalla on tuota maastokuosia ollut, mutta Novitalla on kyllä väriraportti ollut paras (varsinkin isolla pinnalla). Muita novitan viidakkokuoseja tykkään enemmän katsella regian langoista, jotenkin vaan toimivampia kun lanka on sen verran ohkaisempaa. Me like.

      Poista