maanantai 27. lokakuuta 2014

Taistelevat lankarullat, armysukat ja pörrölapaset

Olipa kerran kaapissa pienet lankarullat. Käsinkehrättyähän ne olivat - varmaan ensimmäisiä pitkävetoharjoitteita ja hirmuisen roskaisesta ja nyttyisestä villasta vieläpä. Lankarullat päättivät, että nyt meistä tulee jotain! Ja kuinkas ollakaan - niistähän tuli - nimittäin töppöset! Nimesin ne tylysti talonpoikaistöppösiksi. Lanka oli nuttuista ja 100% villaa, muuten normaalit sukat, mutta lyhytvartiset ja päkiän kohdalle tehty vahvennettua neuletta (samaa kuin kantapäässä (1o,nosto,1o,nosto... seuraava kerros koko ajan  oikein/nurin)). Lopuksi vaan harjaus pintaan peittämään epätasainen lanka ja homma on valmis. Lanka oli paksua ja nelosen puikoilla tehtyä.

Lähtöainekset, todella epätasainen suomenlampaanvillalanka.
Taideteos: Taistelevat lankarullat soitimella (puikot tanassa)

Talonpoikaistöppöset sivuprofiilista, että näkee ..miten oudot niistä tuli...

... Mutta jalassa ne on TODELLA lämpimät ja kivat. Tyks.

No, koska en olea ainoa ahkera perheessä. Myös miss Marbli duunasi allekirjoittaneelle sukkia. Värisävy on itse valkkaamaani, hyvin armyhenkistä vihreää Regia 4-fådigia. Puikot taisi olla kakkoset tai kaksipuolet. Mut superhyvät sukat tuli! 4-fådig on aika ohutta lankaa ==> Minä tykätä siitä paljon. Sukat on ihan perusmalliset ja toimivat. Kuvassa pestynä. Neuloja kehui lankaa todella paljon, joten pitää sitä itsekin kokeilla jossain vaiheessa - neuleena se ainakin on mmmahtavata.

Regia 4-fådig, armysukat by Miss Marbli. Loistavaa.

Ja koska tuli inspiraatio Neuloosi vs. purkoosi-blogin pörrömaniasta, niin pitihän se Novitan Usva-langastakin tehdä miss Marblille jotain karvaista kouraan, ettei sormet palele pakkasella. Tosin harjaamisen sijasta karstasin valmiin neuleen - juu, ihan sellaisilla villakarstoilla. Vähän se on hankalaa ettei liikaa tule karstattua, mutta onnistuu ja tulee todella pörröistä. Itse Usva-langasta jäi jotenkin outo maku. Onneksi ei koko värikierto mennyt noihin lapasiin - puna-lähesmusta-pinkki-sininen-oranssi värikierto on vähintäänkin outo. Mutta kun sopivasti värikierto katkeaa niin ihan hyväthän noista tuli. Lapaset tehty perus kiilapeukaloina siis.

Pörrölapaset Novita Usva-langasta, karstattuna tiätysti.
Että sellainen viikko tällä kertaa. Jospa sitä kehruuharrastustakin saisi vähän lämmiteltyä. Hirmu nippu on tullut villaa nypittyä ja karstattua... Ruskeaa kaksisäikeistä suomenlammastahan sitä olis tulossa :)

10 kommenttia:

 1. Jotenki suloset noi talonpoikaistöpööset.
  Pikkusen hyvät värit Usvassa, ohhoh! Wautsi.. mageet lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin rustiikkiset on nuo töpökkäät jos ei muuta :D Ja tuo Usvan väritys oli ihan ok tuohon asti, mutta sen jälkeen ei napannu ei niin yhtään. Olis ollu vaan tommonen puna-musta-pinkihkö tjsp. niin ois toiminu paremmin

   Poista
 2. Tuo yläkuva on siis päivitetty versio Taistelevista metsoista!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, johonkin tällaiseen mie tähtäsin. Von Kehrurin Taistelevat lankarullat.

   Poista
 3. :D Heh, repesin ihan totaalisesti taisteleville lankarullille. Pörrömania on aika pop! Siihen jää pahasti koukkuun. Minua vähän laiskottaa ottaa kuva yksistä sinistä pörröistä ja kun vielä elämäni ekat sormikkaat on tekeillä (luultavasti pörrötän nekin), niin hirvittää ihan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpäs repeile siellä, et usko mimmonen homma oli nuo saada erilleen! Ja pörrömania toimii aina - varsinkin kun sisäpuolenkin pörröttää. On semmoista pumpulia koko neulos :D (ps. siniset pörröt: pic or didn't happen :P)

   Ja tsemiä sormikkaisiin! Ei ne oo niin pahat mitä moni mainostaa. Eihän ne oo kun lapaset joissa on sormia!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Söpöistä en osaa sanoa, mutta tekeleitä kuitenkin. Hitto, nyt pitää muuten lähteä lankakauppaan..

   Poista
 5. Onpas pehmoisen ja lämpöisen näköiset nuo Usvaiset lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pelkästään lämpöiset, kuulemma kädet hikosi ekalla käyttökerralla - just kun pakkaset laski pois :D

   Poista