perjantai 31. lokakuuta 2014

Kolmiomallinen iso hartiahuivi Novita Lehto-langasta ja ikuisuusprojekti Sapetar valmiiiksi Jawoll Magicista

Kolmiohartiahuivi Novita Lehto-langasta
by Miss Marbli
Miss Marblille ja allekirjoittaneelle iski taas joku kolmiohuivi/hartiahuiviboomi. Yllä olevan hartiahuivin Miss Marbli neuloi 7mm pyöröillä Novitan Lehto-langasta käyttäen mallina Novitan neulotun kolmiohuivin ohjetta. Pakko kyllä sanoa, että on muuten aikasta äärettömän makea huivi, ei oikeastaan kuvat anna oikeutta tuolle laitokselle. "Siipiväli" on varmaan noin 180-190cm ja neulomiseen neito tuhrasi sellaiset muutaman päivän. Näppärä jätkä!

Sapetar-huivi, ***tutuksen jälkeen mallimuutokset ja erilainen pingotus ja
huivihan siitä silti tuli.
Itse aloittelin tuon huivin Vilma Vuoren suunnitteleman Sagittarian mallilla jo varmaan puoli vuotta sitten, mutta motivaatio siihen pakeni noin kaksisataa kertaa kun ei ottanut onnistuakseen millään. Lopulta toiseksiviimeisen mallikerran lähes viimeisellä rivillä tuli niin paha virhe ja motivaatiopula, että piti keksiä vaihtoehtoinen ratkaisu tämän päättämiseen. Otin jo työn puikoilta ja meinasin kerälle purkaa mutta jokin ihme aivopieru jätti vielä työn keskeneräisenä kaappiin. Seuraavana päivänä tulikin päähän, että jos vain muuttaisi mallia ja tekisi loppuun kun noin pirusti oli jo valmiiksi saanut - tässä vaiheessa otinkin pienen konsultaatiohetken äiteen kanssa (kts. Liisin puikot-blogi). Päätös oli lopulta laittaa pitsikuvio sopivasta kohtaa poikki ja muutama kerros ainaoikeaa reunaan. 

Ensimmäinen päättely tietysti osasi vielä mennä pieleen - huivista tuli hirmuisen kireä ja pingotuksessa näytti lähinnä lepakkoviitalta. Reunassa oli noin 300 silmukkaa ja koska pitsikuvio pingottui lähes kaksinkertaiseksi niin ei päättely kestänyt perässä. Ratkaisumalli tähän oli purkaa päättely ja virkata reuna siten, että jokaisen silmukan jälkeen virkkasin kaksi ketjusilmukkaa (reunassa siis noin 900 silmukkaa). Tämän jälkeen pingoitukseen sakaramallisesti ja tuli muuten itse asiassa aika pirun hyvä - ei aivan sagittaria, joten sen aiheuttaman kärsimyksen sijasta Sapetar!

Niin ja lankanahan oli Lang Yarnsin Jawoll Magic Dégradé, puikkoina 5,5mm pyöröt (knittarit tottakai) 100cm kaapelilla.

Toivottavasti miss marbli ilkeää tuota käyttää, itselle se on vähän liian naisellinen :D

12 kommenttia:

 1. Nätti tuo kolmiohuivi.
  Mieletön tuo Sapetar, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar molemmilta! Pakko sanoa, että tuntui hyvältä päästää tuo projekti puikoilta puolen vuoden on-off suhteen jälkeen. Eikä siitä nyt niin kamala tullutkaan vaikkei sataprosenttisesti olekaan ohjeen mukainen :)

   Poista
  2. Mua kanssa kiinnostas vähän tuo on/off suhde Sapettareen :D

   Poista
  3. Heh :D Jos kaipaa kireää pinnaa ja tympääntymistä johonkin neuleprojektiin niin suosittelen. Tosin palkinto on sitäkin suurempi kun sen saa tipahtamaan puikoilta tavalla tai toisella.

   Poista
 2. On ne vaan niin hienot! Tuskin maltan oottaa näkeväni Sapettaren livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Ja tämähän kävi just näytillä (hehe, kerkesinpäs sinne ennen kuin kerkisin lukemaan tämän kommentin).

   Poista
 3. Sapetar-huivi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä! Itsekin tykkäsin (ihme kyllä), mutta voin sanoa, että hermot sen kanssa paloi sata kertaa. Jos orkkisohjetta (Sagittariaa) joku yrittää tehdä joskus niin suosittelen myös helpompaa purettavaa kuin yksisäikeinen Jawoll Magic - aika tuskaa oli purkaa ko. lankaa :D

   Poista
 4. Molemmat huivit kauniita! :) Mulla ei taitais hermot riittää näiden huivien ohjeiden lukemiseen xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Jos miulla ja miss marblilla riittää niin kyllä muillakin :D Tuttu tunne kyllä joidenkin ohjeiden kanssa - joskus riittää kun näkee ne ruutupiirokset niin kummasti työt jää jo automaattisesti pois puikoilta :D

   Poista