sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ulkoasu uusiksi, kaksivärinen patenttineulepipo ja raitasukat

Terrrrve!

Huomaa että sitä ollaan viettämässä kesälomaa. Blogipäivityksiä paukkuu ihan sitä tehden ja käsitöitäkin kerkiää tekemään laajemmassa mittakaavassa. Laittelinpa samalla myös blogin ulkoasun uusiksi - aamu menikin banneria tehdessä ja siitä löytyy facebook-cover kokoa ja blogin 960px leveyteen sopivaa mallia. Kommentit kelpaa tästäkin asiasta


Patenttineulepipon "harmaa puoli" ulospäin.
Ja luntakin sataa...
Mutta asiaan. Alkuviikosta iski hirveä himo saada itselleen uusi pipo - läheisestä lankakaupasta (Käsityövakka) tulikin sitten ostettua Katia Azteca (50 villa/50 akryyli) lankaa, josta sitten Drops Designin Phoenix-pipon ohjeella tuli duunattua kaksivärinen patenttineulepipo. Tämä mahdollistaa pipon kääntämisen kummin päin vain, mistä nyt kukakin tykkää. Ensimmäistä kertaahan mie sitä patenttineuletta vääntelin ja on se vaan hidasta verrattuna normaaliin oikeinnurinneulomiseen. Mutta ei tuota pipoa silti pitkään vääntänyt - ja lankaahan on pakko suositella, on nimittäin pehmoinenideaalinenpipomateriaali!

Patenttineulepipo käännettynä "violetti puoli" ulospäin

Ja enhän minä titenkään ole taas ainoa joka on jotain kerinnyt tekemään. Miss Marblin urakka miun sukkien teossa on edistynyt, kolmas pari putosi puikoilta *dropsistarallaa*. Nyt vuorossa raitasukat Regia 4-fådig langasta. Kuulemma pitää suositella kyseistä lankaa kaikille niille jotka tykkää ohuesta langasta (tai nallepaksuisesta). Huomaa kyllä jalassakin, että näitä on ilo käytellä, on todella pehmoiset sukat - niin ja ihan ihoa vasten mie niitä pidän :) Raidoituksessa sinistä on noin 10krs ja harmaata puolet tuosta, eli viitisen kipaletta. Ensimmäinen raita on hieman pidempi, 12krs.

Raitasukkalit meni nauttimaan toisesta ensilumesta. Siinä ne 4-fådigit lepää.
Että tämmöinen päivitys tällä kertaa. Kohtahan tuo lomakin loppuu, että jos tässä pikkuhiljaa rupeaisi orientoitumaan tiistain työpäivään... (tai no, ehkä en - jätetään se tiistaille..).

Lumista loppuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Voi kun voisikin toivottaa lumista viikonloppua, täällä tulee vettä kun sieltä yhdestä paikkaa!

  Tuo pipo näyttää kyllä metkalta, kun tuollalailla voi käännellä ja aina näyttää fiksulta. Pitääkin tutustua tuohon ohjeeseen tarkemmin, ehkä siihen patenttiinkin.
  Paljasta kinttua vasten itekkin käytän terukkaita, joten varmaan ehkä pitäisi ottaa Regiaa puikoille ajatuksena itellekin tehdä niistä jotain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih, no täälläkin tuo lumi muuttui päivän mittaa loskaksi, että tasoissa ollaan...

   Ja joo, nyt aloitin toisen samanlaisen pipon mustasta seiskasta ja Katia Broadwaysta. Toinen lanka kun on selkeästi yksivärinen niin tulee kyllä parempi ja kuviointi näkyy selkeämmin. Kunhan sen saan valmiiksi niin laittelen kyllä kuvia :D

   Joo, paljasta kinttua vasten aina paras. Sitäpaitsi paljon mukavemmat kun jotkut froteesukat.

   Poista
 2. Pirtsakka ulkoasu mahtavine väreineen! Tuota pipoa ei voi kehua liiaksi, se on niin hyvän näköinen puolin jos toisinkin. Samaan kehuun pääsee Marpli-neitokin, on niin kone neulomaan, ettei paremmasta väliä. Ja komeet sukat on taas tekassu! Mutta elä nyt vielä ala hötkyillä sen töihin menon kanssa, tässä on vielä monta päivää aikaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, piti vähän laitella uusiksi värimaailmaa kun tuntui a) tunkkaiselta ja paljon epäselvemmältä tuo edellinen. Valmis mallihan tässä on suurimmaksi osaksi, mutta jotain pienenpieniä virityksiä piti laittaa..

   Ja piposta on tulossa miss marblille superversio, tosi hyvän näköinen tulee kun on mustapunainen seiskaveikka-broadway.

   Ja on se Marbli kone - tänään tosin on ollut kovin orpo piru kun ei oo ollu mitään mitä laittaa puikoille :D

   Ja en mie hötkyy.. ainakaan paljon. Onneks on vielä talviloma käyttämäti :D

   Poista
 3. En muista millainen entinen ulkoasu oli, kun vasta vähän aikaa olen blogiasi seuraillut ,mutta ainakin tämä ulkoasu on tosi hyvä. Selkeä ja kiva. :) Pipo ja sukat ovat kumpikin hienoja -sukat erityisesti mun mieleen. Raita on aina makeeta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hienoa jos kelpaa ulkoasu. Tarkoitus tosiaan olikin vähän selkeyttää ja "piristää" kun entisessä oli niin tumma pohja ja kaikkea.

   Ja juu, raitasukista itsekin tykkään. Nyt kun malttas ne vielä jalkaan laittaa :D Raitasukkia ei voi koskaan fanittaa liikaa!

   Poista
 4. Kiva tuo uusi banneri!
  Ihanan lämpösen näkönen tuo pipa.
  Lunta tuli, mutta näyttää sulavan sen siliän tien :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rok että kelpaa banneros & pipo. Mie jäin koukkuun tuohon patenttiin - on vaan pirun hidasta neuloa.

   Ja sama täällä lumen kanssa, sohjoista loppuiltaa siis!

   Poista
 5. Aurinkoinen ulkoasu =) Onpa outoa katsoa lumisia kuvia, kun meillä on pihassa vihreä nurmikko eikä hippustakaan lunta. Hieno pipo ja nätit sukat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aurinkoisuus kunniaan näin talven kynnyksellä! Täällä oli outoa katsoa aamulla ulos kun lunta alkoi tulemaan, nyt ollaan jo lähempänä normaalia eli vetistä ja sulavaa. Nurmikin paistaa taas, eikö tuota lie kohta pääse taas leikkuria käyttämään. Ja kiitsa!

   Poista