lauantai 15. marraskuuta 2014

Pitkävartiset sukat Jawoll Magicista ja naisen palmikkopaita Katia Aztecasta

Taas uusi päivä tässäkin kehruutehtaassa. Tosin kehrääminen on ollut nyt aika vähäistä kun on niin kova neuloosi iskenyt - ja projekti vaan kasvaa. Paikallisesta lempparikaupasta tuli vasta ostettua seitsemän kerää Katia Aztecaa, joka aiemmin näytti mukavuutensa patenttineulepipoa tehdessä. Jotenkin aivan älyttömän kivaa lankaa neuloa. Varmaan tekee se kun noin 50/50 suhteessa siinä on akryylia ja willaa.

Paidan takazibale Katia Aztecaa ja näkyy yläosassa vähän toista
etukappalettakin.
Paidan ohjeena on Dropsin Chocolate Passion Jacket, joskin vaihdoin Dropsin Alaskan Katia Aztecaan - näissä on suurin piirtein sama neuletiheys ja näyttäisi vielä toimivan jollain tavalla tuo ohje Aztecankin kanssa. Mielenkiintoinen ohje sinänsä, että takaosa alkaa puolesta selästä ja etukappaleet lisäävät takaosan pituutta & leveyttä ja niistä tulee myös leveähkö kaulus etuosaan. Eli siis neulotaan "mutkalle" puolesta selästä alhaalta aina niskaan asti. Voi olla mielenkiintoinen :D


Jawoll! Pitkät sukkalit Magicista.
Myös Miss Marbli tekaisi sukat, tällä kertaa pitkät sukat Jawoll Magicista. Ohjeessa vähän auttelin ja laskeskelin kavennukset sun muut valmiiksi. Sellainen nerokas lappuohjehan siitä tuli ja heti illalla kun nukkumaan painuttiin niin piti vielä kesken yötä korjata kavennusten määrä kaksinkertaiseksi.. krhm. Tehty muistaakseni 2,5mm puikoilla ja lankana Lang Yarnsin Jawoll Magic.

Pitkät sukkalit vielä edestäkin katsottuna
Oikeastaan makein ominaisuus näissä sukissa on tuo kavennus, päätettiin että tehdään normaalin nauhakavennuksen tyyppisesti eikä edes yritetä piilottaa kavennuksia (2o yhteen, 1o, ylivetokavennus) ja se toimii ihan mukavasti tuossa takasääressä. Kavennus olisi jäänyt enemmän piiloon jos olisi heittänyt 2o yhteen molempiin kavennuksiin. Säären kavennukset olisi voinut suunnitella alkamaan vähän aikaisemmin, mutta ei vaikuta näinkään huippunopeuteen.

Taakse tehty vähän nauhakavennusmainen kavennus,
antaa ihan mukavan efektin sukan takaosaan.
Muuten tässä sitten neulotaankin tuota paitaa ja odotetaan, että milloin Marbli uskaltaisi ottaa puikoille Lang Yarnsin Millie Colorin, joka on muuten überhienoa lankaa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - ehkä mie jossain välissä malttaisin kehrätäkin :)

4 kommenttia:

 1. Tuo kavennus toimii hyvin ja näyttää kauniilta kun siinä on vain yksi välisilmukka. Kiitos vihjeestä..... Edelleenkään en lakkaa kehumasta noita sukkia, minusta ne ovat tosi kauniit, ja samaa voin sanoa tuosta palmikkoneuleestakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii! Marppa onki tosi säpäkkä neuloja ja saa vaikka pyörän pinnoista neulottua jotain hyvännäköistä :D Mutta niin miustakin on sukat hyvät ja nätit, palmikkoneule vielä odottaa että miltä se sitten noiden etukappaleiden jälkeen näyttää!

   Poista
 2. Wau! Sukissa ihana väritys, kiva korostus tulee nauhakavennuksesta.
  Mää vaan en voikko ihastella(tää on ikuinen homma varmaan), miehen käsialaa neulomisessa. On niinn harvinaista mies ja puikot yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse noista Jawoll Magicin väreistä, niissä on ihan pirun makeita värikokonaisuuksia. Tosin aika pitkät väriraportit (vaimitkänenyton), eli jos joutuu täsmäämään värejä niin helposti menee se neljäsosa kerästä..

   Ja kiitsa :) On meitä varmasti jossain kivien alla enemmänkin, mutta eivät vaan ilkeä myöntää neulovansa. Ei tämä nyt mitään rakettitiedettä kuitenkaan ole (no okei, kaksipuoleiset pitsineuleet saattaa ehkä joskus ollakin..) ja ainakin saa itsellensä lämpimiä sukkia jos ei muuta :P

   Poista