lauantai 8. marraskuuta 2014

Kaksivärinen patenttineulepipo Katia Broadwaysta ja mustasta Novitan seiskasta + Loüet Standard karstamylly

Viime pipo yllätti kaikessa komeudessaan niin päätin sitten tehdä vielä toisen kaksivärisen patenttineulepipon. Tässä värejä vähän tarkemmin kytättiin, että toinen väri oli tasainen (musta 7-veljestä) ja toinen liukuvärjätty ja glitterinen Katia Broadway. Lopputuloksesta tuli paaaaljon parempi kuin kahdesta liukuvärjätystä langasta, jotenkin nyt näkyy tuo kaksivärisen patenttineuleen kuvio paremmin.

Katia Broadway + Musta seiska, ruotokuvio ulospäin - niinkuin pitäisikin :)

Sama pipo käännetty vielä "nurinpäin. Toimii myös näin päin :)

Lankakaupassakin käytiin ostelemassa Katian Azteca lankaa seuraavaa neulepaitaprojektia varten. Saa nähdä mitä siitä seuraa. Malliakaan en teille vielä kerro, pitäähän sitä jotain yllätyksiä ylläpitää :)

Eikä siinä vielä kaikki. Miulle tuli joulu aikaiseen kun Miss Marbli hankki miulle karstamyllyn! Joo, kuulitte ihan oikein, sain ihan itse vielä valita. Ja malliksi tietty Loüetin Standard (14 piikkiä/cm^2, että menee myös näppärästi alpakat,angorat ja koirankarvat..). Nyt tuota on pyöritelty muutama tunti ja lopputuloksena on n. 230g kehruukelpoisia tyynyntäytteen näköisiä batteja (joo joo, laitan kyllä joskus kuviakin). Loistokapistus, helpotti ja nopeutti työtä noin satakertaisesti. Käsikarstoilla tuota määrää olis saanu tehdä useamman päivän! Mahtava laitos!

Loüet Standard (ns. extra fine) karstamylly n. 230g kuitusatsin jälkeen.
Pitäis varmaan puhdistaa :D
Mutta tällaista - eli projekteja siis on käynnissä vähän liikaakin, jospa niistä jotain pikkuhiljaa valmistuisikin :D

10 kommenttia:

 1. Meinaakko, että siulla on kohta sellainen minimuotoinen tehdas, kun tuolla karstalla huitelet kuidut kuosiin ja samalla poljet rukkiin kierroksia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin mie sitä tehdastakin, mutta marppa ei kerkii neulomaan niin nopeasti kun mitä mie kerkiisin lankaa tuottamaan rukilla nyt kun superkarstalla voi samalla tuottaa kehruumateriaalia. Enää puuttuu ne lampaat, jotka kruunais koko komeuden - taitaa vain olla vähän hankala taajamassa sellaisia pitää..

   Poista
  2. No mutta onneks tiiät mistä alpakanvillaa saat hakea. :D

   Poista
  3. IIH! Alpakka, alpakka, alpakan housuun... Tottapa tuokin, perustankin alpakkatehtaan, enkä tarkoita siis että tehtailisin alpakoita vaan tehtailen alpakkalankaa :D Missä voi liittyä alpakka faniryhmään?

   Poista
 2. On se niin hieno tuo Marplin pipo! Mie tuun joskus kahtomaan miten tuo mylly toimii livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marplin pipo onkin pop, mie tykkään siitä kans aika hönttinä :D Ja tervetuloa katsomaan, yritän siirtää sen tässä lähipäivinä autotalliin että sais angoraakin kokeiltua karstat. Tuo angora kun tuppaa olemaan aika pöllyyttämistä muutenkin ja sit ei kehtais pölistellä ettei täällä ihmiset kuole :D

   Poista
 3. Upea pipo, värit on kuin piste i:n päälle! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Katia Broadway näytti kerällä siltä, että mietin monesti että mitäkähän sitä tästäkin saisi aikaiseksi. Lopulta kuitenkin löytyi käyttötarkoitus - joskus näköjään odottaminen kannattaa :)

   Poista