torstai 3. huhtikuuta 2014

Mistä näitä topseja oikein tulee?

Uudet topsit by Lanitium Ex Machina, lisäksi paikallisen puusepän
tekemä viipsinpuu.

Tänään varsin värikäs blogipostaus. Lanitium Ex Machinan kaupassa (ei etsy-kauppa, vaan se toinen) on taas kehruukuituja! Pakkohan se sitten oli sieltä käydä tilausta heittämässä kehiin ja äiteen kanssa kimppaan vieläpä. Mukaan tarttui Vixen (Jacob/bambu -75/25 jos en väärin muista) ja Firestar #4 (sw merino/nylon - 85/15).  Nyt kun Jennifer vielä tulis, kun oon noita topseja säästelly Jennifereillä kehrättäväksi. Pari viikkoa tässä vasta on odoteltu, eikä vielä ole uutukaisesta rukista mitään kuulunut.

Lanitium Ex Machinan Firestar #4. Glitteri ei oikein näy, mutta semmoista
kultahippupölyä siitä löytyy. Supermakea!
Eikä tässä vielä kaikki. Paikallinen puuseppä teki sitten viipsinpuutkin minulle ja äiteelle! Nimittäin aika hienoa kun saa noita käsintehtyjä työkaluja, nerokas mies, ei siitä pääse mihinkään. Vyyhdinpuusta tulee 121cm vyyhti, joka on omasta mielestäni aikasta sopivan kokoinen isommallekin lankamäärälle. Kyllä tykkään tuosta laitteesta - miksi tällaista ei ole aiemmin tullut hankittua, pesee nykyisen pahvilaatikon ympärille vyyhditsemisen 100-0.
Lanitium Ex Machinan Vixen, bambua ja jacobia. Enpä kumpaakaan ole
vielä koskaan kehrännyt.
Paikallisesta puusepästä tulikin mieleen, että ajattelin harrastaa konttorirottana työpaikkaliikuntaa. Nappasin mukaan värttinän ja villatopsin. Tänään sitten kaikki ihmetteli että mitä se insinööri aina suristelee siellä työpisteellä, mutta vastaushan oli ilmiselvä: siellähän sitä lankaa synnytettiin. Värttinällä itse kehrään siten, että kädet saa mennä äärilaitoihin, joten voisin kuvitella että hartiat tykkää kun tulee ääriliikkeitä pelkän tietokoneella kyhjöttämisen sijasta. Muutama minuutti vaikka puolen tunnin-tunnin välein ja ei hartiat vedä lukkoon, suosittelen muitakin viemään noita värttinöitä töihin jos vain on mahdollisuutta sellaista käyttäää.
Ja minun ylpeys ja ilonaihe! Viipsinpuu by paikallinen puuseppä, eli isä. Sori
epätarkka kuva, en oikein osannu 50mm kiinteällä  tarkentaa..
Siinähän sitä ilottelua jo olikin. Jenniferiä odotellessa ja valkoista lampaanvillaa kehrätessä! Pitäkää puikot/rukit/värttinät/ompelukoneet/sorvit/muut laitteet kuumina!

5 kommenttia:

 1. Oivallinen taukoliikuntajuttu! Taidan ens viikolla ottaa minäkin sen käyttöön ja kehräillä seisaaltaan, kun kuulemma pitäs liikkua ettei tulis laskimotukoksia leikkauksn jälkeen. Mutta ihania ovat nuo topsit, en malta kuin ihastella sitä omaanikaan, varsinkin kun olis tehtävä vaikea päätös kehräänkö koirankarvaa vai villatopsia...... Ja puuseppä hykertelee kehuista!!! Vihjeeks vaan, että meillä tuoksuu tuore pulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Taukoliikuntana maailman paras keksintö. Mie ootan vielä rukkia ennen kun korkkaan topsit... Jos maltan... krhm.

   Ja ps. Hyvältä maistu tuore pulla, nyt se tuoksuu meilläki (samat pullat).

   Poista
 2. Pullantuoksulla on tapana levitä ympäristöön... Hyvä jos maistuivat!

  VastaaPoista
 3. On nätit sävyt, hyvä maku ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitsa tästä :) Nuo Lanitium Ex Machinan langat/topsit/kaikki on kyllä jotain parhautta. Ihan tajuttoman hienoja lankoja ja topseja. Fanitana satasella.

   Poista