keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

11 asiaa haaste, kolme vai neljä kuukautta haastamisen jälkeen..

Koska joskus tammikuussa minut haastettiin Neuloosi vs. Purkoosi -blogin toimesta, päätin näin kehräämisen lomassa tehdä tällaisenkin postauksen. Joskin jää nuo muiden blogien haastamiset sikseen, pahoittelut tästä. Olen äärettömän huono haasteiden toteuttamisessa, varsinkin jos niihin liittyy jotain muiden osallistamista. Eihän tämäkään ollut kuin kolme kuukautta jonossa.

Mutta tässäpä tätä, haasteen säännöt menee seuraavasti,jätetään tässä tapauksessa kohdat 3-5  pois johtuen pitäjän huonosta asenteesta haastamispostauksia kohtaan.

Alkuperäiset säännöt:

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttamaan huomioimaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

Ohjeet:
1. Jokaisen haastetun täytyy kertoa 11 asiaa itsestään
2. Täytyy vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun täytyy keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut

11 asiaa minusta:
1. Olen pullahamsteri! (jos joku ei tiedä, pulla kelpaa aina, eikä sitä koskaan ole liikaa)
2. Luen vain tieteis/yritys/yleishyödyllistä kirjallisuutta (ohjelmistotekniikkaa, johtamisteoksia, myyntiä ja markkinointia, korjausoppaita, käsityöoppaita...). Viimeisin kaunokirjallinen teos on luettu yläasteella.
3. Tykkään oppimisesta. Ilman uusien asioiden oppimista ei voi tulla toimeen. Se on ihan sama onko kyseessä uusi taito vai tieto, pääasia on oppimisprosessi!
4. En osaa olla empaattinen.
5. Toimin lähes 100%:sti varmennettujen faktojen pohjalta. 
6. Lempilauseeni on "Asioilla on tapana järjestyä". Näin se vain yleensä on, tavalla tai toisella. Hyvällä tai huonolla, mutta ne järjestyvät.
7. Kun puhun puhelimessa, ravaan levottomasti ympäriinsä.
8. Vihaan odottamista ja myöhästelyä. Jos minulle sanotaan kohta, oletan sen olevan kohta enkä kahden tunnin päästä. Itsehän olen aina ajoissa...
9. Olen tuulenhuuhtoma. Menetän kiinnostuksen nopeasti jos tekemisessä ei ole uutta opittavaa.
10. Valmistan ja harrastan olutta. Valmistuspuoli on ollut vähän telakalla hiivakantojen puuttuessa kaapista.. Erilaisia juotuja oluita pohjalla on varmaan joku 500-600kpl.
11. Ajoin ajokortin "vasta" joskus 25-26 vuotiaana. En kokenut tätä sitä ennen tarpeelliseksi, mutta samalla lähti se moottoripyöräkorttikin ajoon. Olis kannattanu ajaa aiemmin niin olisi ollut halvempaa :)


11 kysymystä haastajalta:

1. Asia, jota et koskaan uskonut tekeväsi?
Näitä on monia! Olutta täysmäskäämällä, hollandaise-kastiketta, aivoja ja keskittymistä vaativaa työtä, kouluttautuvani kaksi vuotta työn ohella käytännössä vain omaksi ilokseni, lankakäsitöitä. Mutta ennen kaikkea olevani avoin uusille ja jopa typeriltä kuulostaville/vaikuttaville asioille!

2. Mitä piirrettä arvostat toisessa ihmisessä?
Iloisuus. Iloiset ihmiset osaavat aina piristää. Huumorintaju toki plussaa, pelkällä pepsodentilla ei pitkälle vedetä :)

3. Milloin viimeksi teit jotain elämäsi ensimmäisen kerran? Mitä?
Eilen. Kehräsin 100% camonkarvalankaa :D 

4. Viimeisin heräteostoksesi?
krhm. Taitaa olla lanitium ex machinan kehruukuidut... Tai sit se tämän päivän lounaspatonki.

5. Millä tavalla rentoudut mieluiten?
Riippuu. Jos takana on raskas aivotyöpäivä, lähden koirien kanssa lenkille tai teen jotain motorista askaretta (neulon, kehrään..). Jos takana on fyysisesti raskaampi päivä (minulla näitä harvoin) niin opiskelen tai etsin tietoa uusista asioista, yritän kuormittaa aivoja. Nämä kaksi pitää vain pitää balanssissa niin jaksaa paremmin.

6. Luotatko vaistoihisi?
En. Vaistot kusettaa. Joskus joutuu luottamaan, mutta pääosin pitää olla aina faktat järjestyksessä että siitä faktojen verkosta voi tehdä rationaalisen päätelmän optimaalisimmasta tuloksesta.

7. Mikä asia sai sinut viimeksi hymyilemään?
"Parantunut hoidosta huolimatta"-kirja työpaikan kahvihuoneessa. Erityisesti kohta: "Hiuksia irtoaa harjatessa, ei käteen vetäessä".

8. Mitä perinteet sinulle merkitsevät?
Häviäviä kansantaitoja tai perinnetaitoja, jotka pitää säilyttää opiskelemalla itse. En muuten niin välitä perinteistä. Arvostan kaikkia perinnetaitoja osaavia ihmisiä! 

9. Mistä blogisi nimi tulee?
Toisen nimi oluen panemisesta ja safkasta ja toisen kehruuttaa ==> Kehtuuttaa + kehrääminen ==> kehruuttaa.

10. Kuinka kauan olet blogannut?
Kokonaisuudessaan pari-kolme vuotta kahta tai kolmea blogia, joista osa lakkautettu ajan puutteen vuoksi. Osa enemmän ja vähemmän telakalla odottamassa uutta järjellistä sisältöä. Tätä blogia jotain alle puoli vuotta?

11. Mikä on suosikki blogisi?
Hyvä kysymys. Tykkään monista, enkä osaa niitä parhausjärjestykseen laittaa. Sivuston sivupalkissa näkyy ne, joita seurailen :) 


Semmoinen pläjäys tällä kertaa! Pysykää kartalla, pitäis kirjoittaa tuosta camonkarvalangastakin... 

6 kommenttia:

 1. Neuloosi vs. Purkoosi ei muistanut enää koko haastetta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se sillä tavalla? Ihan hetihän mie reagoin...

   Poista
 2. Kiva haaste! Miusta on aina kiva tietää vähän "behind the scene"-juttuja käsityöbloggaajista, varsinkin kun yleensä postaukset liittyvät vain ja ainoastaan niihin tehtyihin töihin :) Nää voi aina joskus yllättää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva näitä on ollut lukea :) Itse olen vain todella huono toteuttamaan tällaisia. Pitäisi melkein postauksiin yrittää aina jotain muutakin tunkea sekaan, mutta kun ei aina irtoa. Hitto muuten, ois pitäny mainita että oon ensimmäiseltä koulutukseltani kivialan artesaani :D

   Poista
 3. Hassua, mutta olisin osannut luetella nuo 11 asiaa sinusta. No ehkä pullahamsterius ei olisi tullut mieleen.. Heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mie oon niin ennalta arvattava. Ja kieltämättä tuo pullahamstraus on varmasti mahdoton arvata huomaamatta tyhjenevistä pullalautasista. Nimimerkillä "hyviä munkkeja".

   Poista