tiistai 15. huhtikuuta 2014

Työjono kasvaa, kirjoneule-virkkaus-sukkapostaus

Reilu viikko onkin mennyt nyt nopeasti. Viikko takaperin lähdin junailemaan Pasilan suuntaan liiton koulutuksiin ja junaan piti jotain tekemistä saada. Nappasin sitten mukaan itse kehrätyn alpakka- ja merinolangan joiden paksuusero on vähintäänkin tupla. Näistä lähti sitten syntymään ensimmäinen kirjoneule. Ihan hatusta tempaistu malli, josta en vieläkään tiedä, että onko se hyvä vai ei. Vähän se on out, mutta on ainakin kirjoneule. Alpakkalanka (harmaa) on paksuudeltaan semmoista 2-2,5mm puikoilla neulottavaa ja merino (valkoinen) sellaista 3,5mm puikoilla neulottavaa), olisi ehkä pitänyt neuloa tuo koko paketti 3,5mm puikoilla, mutta pendolinoissa kun ei ole lankakauppaa (bisnesideaa??) niin piti tyytyä saatavilla oleviin välineisiin (eli 2,5mm puikkoihin) . Lisäksi merinoa on niin onnettoman vähän, että sormet syntyy pelkästä alpakasta :)

Pendolinossa syntyy kirjoneulesormikkaat.
Yllättäen neulominen alkoi jotenkin tympimään, joten piti aloittaa kakkosprojekti. Edelleen odotan Jenniferistä (tilattu rukki) vahvistusta. En tiedä milloin hänen saapuminen olisi  edes odotettavissa. Tilasin tuon siis 'bout kuukausi sitten eikä vielä ole kuulunut mitään. Varmaan alkoivat rukin valmistukseen käytettäviä puita istuttamaan tilauksen jälkeen. Topseja olen säästellyt Jenniferille, joten en nyt juuri mitään halunnut kehrätä. Vaihtoehdoksi jäi virkkaaminen.

Mustat silmät. Näköjään errori vielä on päässyt eksymään toiseen,
pitänee purkaa...
Seuraavana virkkausprojektina on siis pienet pöytäliinat/pieni pöytäliina uusien tv-tason ja/tai lipaston päälle. Aiemmin olen virkannut vain isoäidinneliöitä, joten aloin selaamaan "Mary Oljen Kauneimmat käsityöt"-kirjaa (vuodelta 1976). Tuolla oli joitain perinnemalleja ja yksi kuva näytti sopivan yksinkertaiselta ja tarkoitukseen soveltuvalta, mallin nimi oli pikku-pikkuriikkinen. Tuollainen noin 5cm iso yrjönristin näköinen pötkylä. Ensimmäisen tekoon menikin sitten toista tuntia kun yritin pähkäillä, että miten se tehdään. Ei siis ollut ohjetta, vaan kuvasta yritin kopioida. Lopulta siinä jotenkin jopa onnistuen, mutta kyllä se tämmöiselle taidottomalle oli aika haaste jo itsessään :) Lankana on Anchorin puuvillalanka ja koukkuna 1,5mm:n prym.

Miun uudet SUPERSUKAT!
Ja miss Marbli kyllästyi miun edellisiin supersukkiin, jotka on olleet päivittäisessä käytössä ja tärkkääntyneet pesusta huolimatta (tai siitä johtuen) aivan järkyttäviksi kapistuksiksi. Tekaisi minulle sitten uudet supersukat käyttäen Novitan taikanallea. Nuohan on siis melkein niinkuin makkarasukat, mutta pienillä ja tiheillä makkaroilla - nimeän ne supersukiksi, koska sitä ne on :)

Jep, sellainen, vähän tylsähkö blogipostaus tänään. Nyt pitäisi tämän lomalaisen lähteä ruokakauppaan :)

4 kommenttia:

 1. Kirjoneule näyttä upealta. Itse en ole vieläkään kirjoneuletta "opetellut" :)
  Sukat ovat suloiset ja hyvinhän tuo virkkauskin on onnistunut. Aurinkoista lomaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aurinkoa odotellessa, tähän mennessä on lähinnä vettä tihuttanut - mutta eipähän tarvitse töissä istua :)

   Poista
 2. Moi! Kai se viikko nopeesti kuluu kun Pendolinolla ajellaan..... Hyvät noista kirjoneulejutuista tulee ... enkä epäile liinojenkaan suhteen, eihän se oo virkkaamista kummempaa ja senhän sie jo osaat. Ja Marplille 10 pistettä, taas on tehnyt hienot sukat!! Näppärä likka on hän! Kyll siun kelpaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, liina/liinat alkaa muotoutuu nyt. Tuohon liukumiseen pikkusormen ympäri kietominen oli 100 kertaa parempi kun nimettömän ympäri. Paljon helpompi pyöritellä liukasta lankaa. Kiitos vaan vinkistä! Ja marpille järjestetty papukaijamerkki, käytiin ostaan huonekasveja. Kyllä miulla on heleppoo.

   Poista