sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Helm's deepin kehräämistä, 122g/455m \o/

Tasapaksua viikonlopun huomenta vaan kaikille. Jenniferiä odotellessa pääitin vielä kaikessa kiireessä kehrätä Lanitium Ex Machinan Helm's deepin kolmisäikeiseksi langaksi. Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut projekti vaikka kalenteriajassa viikko tai vähän toistakin siinä meni. Ulkona paistoi lopulta aurinko, mutta mitä sitä ulos kun voi olohuoneessa kehrätä? Sitä paitsi, piti opetella käyttämään kameraakin kun lupasin edes vähän yrittää panostaa näihin kuviin.. örh, ehkä nämä nyt edes vähän parempia olisivat.

Helm's deepistä päätyi tämän verran rullille.
Tavoitteenahan oli päästä tuon Helm's deepin kanssa 300m/100g vahvuuteen. Hitucen meni yli, mutta komeeta lankaa siitä vaan kehräytyi! Lanka on siis kolmisäikeistä ketjukerrattua ja topsi on vain jaettu kahteen kehruun helpottamiseksi. Mietin tässä matkalla, että olisi pitänyt yrittää fraktaalikehräystä (vai mitä se on suomeksi, englanniksi se on "fractal spinning") tällä topsilla, olisi värit olleet just eikä melkein siihen sopivat. Fraktaalikehräys on siis jotakuinkin sitä, että jaetaan topsi kahtia, jonka jälkeen toinen puolikas vielä esim. neljään osaan. Sitten nämä kehrätään säikeeksi ja kerrataan kaksisäikeisenä. Jujuhan on siinä, että tuossa jakaessa topsia pienempiin toisen säikeen värivaihtelut on paljon "tiheämmät" ja kertaamisen jälkeen lankaan tulee vähän enemmän eloa. Tämä kehräystapa tuli mieleen vasta jälkikäteen kun luin rukkivalmistaja Schachtin blogista kyseistä asiaa koskevan artikkelin.

Siinä se rollottaa kuivua kehräämisen jälkeen.
Mut takaisin lankaan. Sitä siis tuli kolme vyyhtiä, periaatteessa jos olisin yhden rullan rullannu edestakaisin niin olisin selvinnyt kahdellakin vyyhdillä. Eli eka rulla jäi kerratessa vajaaksi (eka vyyhti) ja rullan lopun jälkeen (toka vyyhti) liitoskohta seuraavan rullan värivaihtoon jäi kerratessa rullan alimmaiseksi, joten kertasin vimpan jämärullan ihan omaksi vyyhdikseen. Tarkoitus oli nuo liittää nyt tyylikkäästi SOLMULLA toisiinsa kun saan vaan jonkun pitelemään vyyhtejä.. (miss marbli.. krhm).

Voi mitä nutteroita vai mitä nämä sitten onkaan? 
Mut jeps, lopputulema: 122g/455m 100% norjalaista lampia eli (minun mittapuussa) järkälemäiset 373m/100g vahvuista kolmisäikeistä ketjukerrattua lankaa, jossa värivaihtelut on aika äärihienot. Tai ainakin itse tykkään! Seuraavan rukkailun päätinkin jättää Jenniferille, ei enää kehtaa mitään viikon mittaista projektia aloittaa kun Jenniferinkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa saapua uusille kotikonnuille.

Ensi vyyhdissä kyllä taidan kokeilla sitä fraktaalia, jotenkin persusta polttelis. Sitäpaitsi kun tekisi kaksisäikeistä niin voisi ihan rauhassa pikkuisen paksumpaa säiettäkin tehdä. Wehee, nyt tuota ulkoilmaakin haukkaamaan välillä, pitäkää rullat kuumina ja puikot kilisemässä!

7 kommenttia:

 1. On miehellä hyvä maku, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, oon samaa mieltä. Ehkä jopa paras, vaikka muut mitä väittäisi ;)

   Poista
 2. *vink vink* Jos on sellainen jaloilla seisova pieni pyykkiteline, niin käännä se katolleen. Jalkoihin sitten vaan vyyhteät lankaa, niin ei tartte Marblia härrätä. :D Muuten aika hemmetin hyvännäköistä lankaa. Oot vissiin polkenut Ristiinaa ihan urakalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, olette nero! Mut kato kun mie tarviisin noiden viipsinpuulle==yhdeksi vyyhdiksi laittoon ne vyyhtiä pitelevät kädet. Viipsinpuulla mie saan kyllä muuten vyyhdettyä :)

   Ja joo! Oon polkenu Ristiinaa - urakalla ja sormet verillä. Oli oikein polkumaratooni tässä pari päivää (pitkälti yli 10h tässä parissa päivässä).. Alakaa tuo selekä tökkimähä vastahan :D

   Poista
 3. Hienoa lankaa se todellakin on, värit on ihan kohillaan... Ja eiku huivin tekkoon....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivinhan tuosta vois huitasta, ei ollenkaan pöllömpi ajatus :) Vaan eipä nyt neulorointi napostele niin pitää varmaan jättää johonkin lanka odottamaan parempaa inspiraatiota.

   PS. jos kehrää niin kaiken maailman lankalaihikset on muuten aika haastavia, tuli vaan tässä mieleen :D

   Poista
  2. Ne on aika haastavia vaikka ei kehräiskään. Kaikki ne kivat langat, jotka huutavat kaupan hyllyllä "OSTA NY!".

   Poista