sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikonlopun kehräysharjoitukset (vähän niinkuin kertausharjoitukset)

Siinä se suomenlampi nyt on, jotakuinkin tasaista lankaa, vaikka
vyyhdin "kiepsautus" ei sitä vaikutelmaa anna.
Huhuu! Miksi mie aina päivittelen tätä blogia epämääräisissä sykleissä? Välillä on viikko hiljaista ja sitten tehdään kerralla hirmuiset päivitykset. Yleisön pyynnöstä piti yrittää laittaa kuva tuosta viimeisimmästä kehruusta kun livenä sitä jo kävin näyttämässä. Tosiasiassa livenä tuo näyttääkin kyllä paremmalta. Joutuu varmaan opettelemaan tuota tuotekuvausta että blogin lukijoillakin olis jotain muuta kun koiran syömää maalattua talousjakkaraa epämääräisillä karvanöttösillä ja huonolla käsialalla kirjoitettuja lappuja..

Mutta kyllä. Omasta mielestä nyt olen lopulta tehnyt oikeita virheitä kehrätessä. Eli alkaa jo lanka näyttämään langalta ja kaikista irtonöttösistä huolimatta (karstatopsissa oli semmoisia nöttösiä, tiedättehän te?) olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Ongelmahan miulla on ollut ihan selvästi liian kovaa vetävän rukin säädön osaamattomuus, josta johtuen olen tehnyt paksumpaa säiettä, josta johtuen kierrettä on ollut liikaa (ristiinalla ei voi oikein polkea enää hiljempaa), josta johtuen taas on joutunut pitämään kiirettä kehrätessä. Nyt lopulta älysin höllätä oikeita remmejä ja nyt tiedän miten vanhan rouvan saa kyllä toimimaan suuntaan ja toiseen! Onpahan opettanut Jenniferiä varten tekemään oikeita säätöjä..


Seuraava projekti vielä rullalla: 100% Norjalaista,
Lanitium ex Machina Helm's Deep
Seuraava projekti lähtikin jo rullille. 100% Norjalaista lambia, jonka kuitu on todella karkeaa. Ensin tuntui että kehrää  kookoskuitua, mutta muutaman vedon jälkeen rupesin tykkäämään todella paljon. Langasta tulee todella kiiltävää ja kovaa, mutta äärettömän siistin väristä! Sitä paitsi, värit kestää tosi kirkkaina vaikka paikoitellen on aika tumiakin kohtia topsissa. Topsin jaoin vain kahtia ja esivenyttelin ennen kehräämistä, rullalla tuossa vaiheessa on noin neljäsosa topsista, eli vielä on matkaa, arvioisin sellaista 15-20h tällä paksuudella ja ehkä noin 300m/100g vahvuudella 3-säikeisenä.

Siinäpä sitä olisikin taas tekemistä, toivottavasti saan kehrättyä ennen kuin Jennifer kotiutuu...

6 kommenttia:

 1. Eipä tuo postaus tahti minnuu haittaa, blogi kun on kiva - jaksaa odotella ;)
  Meinasinkin kysyä missäs se Jennifer on, mutta näköjään vieläkin tuloilla.. toivottavasti on odottamisen arvonen naikkonen, hih! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, pukkaa tuo työntekokin häiritsemään harrastuksia niin aina viikolla on kyllä hiljaista. Mut joo, Jennifer edelleen matkalla. 8vkoa ja öö, jotain 16h odottelua takana. Laskettu aika jossain 2x päivä tätä kuuta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitois! odotahan kun saan nuo loput väritopsit rullille, veikkaan että niistä voi tulla aika makeita!

   Poista
 3. Kyllä tuo suomenlampi on yhtä hyvännäköistä kuvassa kuin livenäkin! Ja aivan ihanan väristä lankaa tulee tuosta Helm´s Dee pistä - muuten säikeenä menee vähän samoissa väreissä kuin Marplin sukkalanka, se Jawoll Magic. Jännityksellä oottelen, millaiselta lanka tuntuu kerrattuna ja kasteltuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se livenä silti pare! Ja joo, pistettiin ihan sama havainto tuon Jawollin kanssa! Jos yksisäikeisenä raaskisi yrittää niin varmaan hyvin lähelle sitä päästäisiin.

   Poista