keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kuituvarastontäydennys, inventaaria odotellessa...

Eipä sitten aikaakaan kun 14.-15.2.2014 oli Neulojien yö, itsehän osallistuin tapahtumaan ostajan roolissa kun edellisenä päivänä Katia Darlingia kävin pari kerää ostamassa paikallisesta lankakaupasta, joka vinkkasi tietysti neulojien yöstäkin. Projektit eivät tietenkään ole edenneet mihinkään kun kehräyskärpänen on purassut rajummalla otteella (krhm, rukkia tekee edelleen mieli vaihtaa). Rullalle pyörähtikin nyt joululahjaksi saatu merinotopsi, jota olin säästellyt kun pukkaa olemaan niin mukavaa kuitua.. No, se siirtyi topsista säikeeksi lyhytvetotekniikalla - aivan mahtavaa kehrättävää pirulainen, sormet pyysi vielä topsin loppumisenkin jälkeen kehräämään lisää. Sääli, ettei tuota ollut kuin 60g.
n. 60g säikeeksi pyöräytettyä 100% merinoa.

No mutta mennääs siihen neulojien yöhön. Tavoite oli hankkia vähän erilaista kehrättävää, kun varastossa on enää muutama kilo raakaa lampaanvillaa (oisko joku 3-4 vuotaa tjsp.). Eksyin sitten lauantaiaamuna tutkimaan kauppoja ja havaitsin angoraa ja alpakkaa myynnissä Sanski & Rukki ja rautapadassa. Eihän sitä voinut olla tilaamatta, paria erilaista alpakkaa yht 110g (musta) ja 220g tuota toista mikä kuvassakin näkyy (ruskeaa ja harmaata) sekä öö.. 120g(?) grafiitinharmaata angoraa. Nämä siis raakana eikä topsina, koska villan käsittely on puoli ruokaa :D Mut aivan mahtavia kuituja! Varsinkin tuo angora, näpit syyhyää että milloin pääsee kehrustamaan. Koska ostosten teema oli erilaiset kuidut niin KVGWoolworksin etsy-kaupasta piti tietty parit värjätyt topsitkin tilata, toinen 100% BFL:ää (Bluefaced Leicester) ja 70%/30% Shetlanninlammas+tussah-silkkitopsit. Alla vielä tähän kuvat:

Tilatut raakakuidut.. Alla alpakkaa ja yllä angora + musta alpakka.

Miun uusi suosikki, eli angora! Aivan älyttömän upeaa kuitua.

KVGWoolworksista tilatut värjätyt topsia vas. 100% BFL, oikealla 70/30 shetlannin lammas ja tussah-silkki

Eli, eikun kehräämään! Pitäkää puikot ja rukit ja rullat ja karstat ja kaikki kuumina!

6 kommenttia:

 1. Voi että!!! VOI ETTÄ!!!! Noita kaikkia pitäs päästä hypistelemään. Ja valkonen merino on aivan ihanan näköstä, pitänee ostaa sulle lisää niitä topseja ku itekin siitä tykkäät. Mie niin ootan näkeväni tuon silkkisekoitetopsin lankana! - äitees

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niih :D Merinon unohdin käyttää näytillä, mut kyllä sie sen vielä näät kunhan se langaksi asti kertaantuu. Pari päivää saa nyt levätä rullilla.. Tässä kuitujen paljoudessa on ongelmana se, että mitä sitä seuraavaksi kehräisi... Ei mahda langat loppua tästä taloudesta..

   Poista
 2. Mie olen kyllä niiin katteellinen tästä taijosta. :) Tämän talven aikana alkanu kiinnostaan kehrääminen. Värttinöitä jo kattellu, mutta aikapulan vuoksi alottamatta. Tässä kuussa löysin rukinki joka joutas lainaan opettelua varten. Tulen törkeästi käymään kattomaan täältä, josko jonku alottelija virheen välttäsin. Hattua nostan neulomuksista. Et ole itteäs helpolla päästäny ku tyylin heti alkuun sormikkaat.. Mie lykkään niitä vieläki vaikka malliki on ollu tievossa jo vuojen ainakin..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata kade olla, siis jos mie oon tämän oppinu edes jollain tavalla niin kyllä muutkin siihen pystyy :) Ei se lopulta ole mitään rakettitiedettä, vaan vaatii ehkä jonkin verran kärsivällisyyttä ja virheensietoa varsinkin alussa. Oli nimittäin ensimmäiset langat aikamoisia efektilankoja paksuusvaihteluiden puolesta, mutta siitä se vaan on jotenkin tasoittunut. Ja mitä noihin sormikkaisiin tulee niin ei ne nyt niin hankalat olleet, oikeastaan vielä ei mitään muuta ultimatevaikeaa tai mahdotonta ei ole tullut vastaan kun oma käsiala - olisitpa nähnyt ensimmäiset lapaset, nimesin ne renkaanvaihtolapasiksi kun ei niitä muuten ilkeä pitää käsissä.. Heh, mut tervetuloa vaan kytistämään jos vaan jotain apua blogin sisällöstä on kehruun aloittamisessa :)

   Poista
 3. Hei, katsoin että olet ihastunut angoraan. Oletko kiinnostunut ostamaan kotimaista angoravillaa? Meillä on kolme paperisäkkiä (mulla ei tiedossa tarkkaa painoa) itse kerittyä villaa. Kun äitini lopetti ikänsä vuoksi kaninkasvatuksen ja neuleiden valmistuksen, viimeiset kerityt villat jäivät lähettämättä kehräämöön. Jos kiinnostaa, ota minuun yhteyttä Facebookin välityksellä (Anja Itkonen os. Leinonen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terrvehdys! Ja kiitos vain tästä informaatiosta, ainhan minua angora kiinnostaa! Yleensäkin kaikki kotimainen villa on aina boonusta. Laittelenpa tuon facebookin laulamaan :)

   Poista