sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pitkävetolankaa, palmikkoa ja SUPERSUKAT!

Heh, sitä ollaan oltu aktiivisia. Piti viikonloppu tehdä opinnäytetyötä tuota YAMK-tutkintoa varten, mutta ei kai sitä oparia raaski tehdä jos on kaksi rullaa kehrättyä ja puikoilla palmikkotekele... Eilen sitten kehruukärpänen purasi ja kolmaskin rulla tuli tehtyä pitkävedettyä säiettä raakavillasta.

n. 170g ruskeaa 100% pitkävedettyä lampilankaa ja
ikuisuudelta tuntuva palmikkosukkaprojekti..
Ristiina, tuo jokaisen kehrääjän unelma, vanhapiika vailla pariaan, oli vallan suotuisalla päällä.. Kunnes sitten säikeet loppuivat epätasaisesti kesken kertauksen ja siirryin navajo-kertaamaan loput säikeenjämät. Alkoi pitämään omituista ääntä aina kun lanka vähänkin kiristyi - steariinia jokaiseen liikkuvaan osaan ja ei auta. Muutaman minuutin pähkäilyn jälkeen paljastui että rukin akseli on löystynyt ja antaa vähän periksi aina polkaisun yhteydessä. Voi ***le.  Eipä siinä, asialle en sitten tehnyt mitään, mutta varmaan jotain korjausliikkeitä pitää tehdä. Tuntuu, että mitä enemmän Ristiina kuivaa vinttihistorian jälkeen niin sitä enemmän ongelmia tulee vastaan. Vaikeuksien kautta voittoon...

Supersukkalit by Miss Marbli
Ristiinakokeilujen lisäksi itse olen vain yrittänyt edelleen tehdä palmikoita, niissä välillä jopa onnistuen. Pitkävartinen sukkaprojekti tuntuisi etenevän äärettömän hitaasti. Onneksi tuo parempi puolisko on taas ollut ahkera ja teki minulle tilauksesta SUPERSUKAT! Kyseessä siis vähän niinkuin makkarasukat, mutta tehty todella pienillä makkaroilla ja lankana on Novitan nalle luontopolku (Tuohi), jotenkin tuntuu että tuo Tuohi sopii tähän "pikkumakkarasukka"-tyyliseen ihan mahtavasti, itse tykkään järjettömän paljon siitä miten tuo langan värjäys käyttäytyy suunnitellun kohokuvion kanssa! Propsit miss marblille taas tämänkin duunauksesta, oli hyvät sukat varsinkin viime yönä (vaikken yleensä nuku sukat jalassa...)


Supersukkalit by Miss Marbli  @käytössä. 
Ja eikä tässä kaikki... Jos joku ei tiedä, että tuossa 14.2.-15.2 oli neulojien yö, eli paaaljon tarjouksia sun muuta spesiaalituotetta myynnissä useissa käsityötarvikeliikkeissä yön ajan... Niin osallistuinpa itsekin ostajaksi - vinkin sain Käsityövakasta kun kyselin olisiko heillä ollut kehruukuituja.. Kävi nimittäin tuuri ja mukaan tarttui harvinaisempaa kehrättävää, eli kahta erilaista alpakkaa 110g+220g, angoraa (120g), käsinvärjätty 100g BFL-topsi ja 100g shetlanninlammas/tussah (70/30%)-silkkitopsi. Näitä iloisesti odotellessa! Arvatkaa puriko kehruukärpänen (ja rukinostokärpänen, Schachtin ladybug menisi...).

Pitäkäähän taas puikot kuumana että noille kehruufirmoille riittää töitä!

2 kommenttia:

  1. Hyvällä mallillaanhan tuo palmikkosukka on, et taija tietää ikuisuudesta pal mittää..... sanoo äitees

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvällä ja hyvällä, nimimerkillä "purkoosista muodostuu ystävä". Mutta kyllä se tästä varmaan johonkin suuntaan lähtee, enää puuttus se 5cm ennen kun pääsee takaosan joustimen kavennuksiin ja kantalappuun.. Kyllä tuosta vielä shukka thulee. Ja ennen kaikkea palmikosta saattaa muotoutua allekirjoittaneen paitaan yksi keskusosa kun rinnalle laittaa vielä pari muuta palmikkoa...

      Poista