keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Palmikkoneitsyyttä poistamassa

Pakollinen kuva viikon saldosta. Taustalla äiteen tekemä wiltti, joka
on jatkuvassa käytössä. ihq.
Noniin, paidan valmistuttua ajattelin pitää vähän taukoa neulomisesta, kehräämisestä ja kaikesta muustakin käsitöihin liittyvästä. No.. kestihän tuotakin päätöstä kokonaiset kaksi päivää ja piti aloittaa palmikkoneitsyyden poistaminen pitkillä palmikkosukilla. Seuraavaksi kun ajattelin _ehkä_ itselle tehdä jonkun palmikkopaidan... Ja että blogissakin olisi jotain elämää, niin pitäähän se tännekin jotenkin informoida. 

Ensimmäiset pari kertaa lähtikin sopivasti purkamalla ja purkamalla ja hermot siinä meni, joten hermojen tasaamiseksi karstasin ja kehräsin pari rullallista yksisäikeistä välillä.. Yksisäikeistä kokeilin tällä kertaa pitkävetona - ihan oikeasti pitkävetona - ja alkaa tuokin tekniikka jo onnistumaan. Ristiinakaan ei pahasti alkanut kettuilemaan, joten nyörit ei pomppinut eikä muutakaan - selvästi oli ihastunut uuteen yksinyöriseen vetojärjestelmään. Ristiina tykkää yksinkertaisista nyöreistä ja muistakin asioista.

Mutta eipähän tässä sen kummempia, pitkiä ruutupalmikkosukkia valmistellen ja vielä jos hermot menee purkaessa niin seuraavaksi sitten kehrätään kolmaskin rulla ja kerrataan muutama sata metriä ruskeaa lampaanvillaa. Ja homma jatkuu.

Ai juu ja työkaverilla on aina kesälampaita! Villat ruikutettu :P 2 kommenttia:

  1. Nuo kehruukset toimis varmaan hyvin jos kokeilis virkata niistä vaikka viltin???!!! Mutta aika paljon saat sitten kehrätä..... - äitees

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se huono ajatus ole :P Ehkäpä tuosta saattais just sopivan määrän villaa saada rumpsuteltua langaksi asti.

      Poista