lauantai 8. helmikuuta 2014

Viikon saldo valmiita töitä

Taas olisi viime kirjoituksesta ainakin viikko, mutta kun olin tässä linttuumassa vaikka sun missä luottamusmieskoulutuksissa etelän isolla kirkolla ja muuta. Voihan voi miten harmitti muuten kun Pasilaan lähdin koulutukseen ja Villavyyhti olis ollu alle parin kilometrin päässä, mutta koulutuksen keston takia ei pystynyt millään venymään tuonne. Aina se oli kiinni tai sitten oli kiire jo junaan. Olis voinu parit rukit käydä testaamassa ja ostamassa hirrrmuisen nipun kehruukuituja. No, aina ei voi voittaa. Ensi kerralla kun kyseistä koulutusta on niin taidan varata ihan suosiolla pari tuntia myöhemmän lähtöajan :)

Tunikaprojekti valmiina ja päällä :D
Mutta joh, on oltu kotona aktiivisia, eli lopulta sain joskus joulu-tammikuussa aloitetun tunikaprojektin valmiiksi! Tätä yritettiin jopa junassa neuloa, mutta eihän tuon kauluksen teosta tule mitään kun on noin pitkä paita. Uutta oppia paljonkin tuli, kuten se, että paidan kettumaisin osa on ehdottomasti kauluksen silmukoiden poimiminen jos on päätellyt ohjeen mukaisesti == ensi kerralla jätän ensimmäisen silmukan neulomatta ja teen kavennuksen vasta sitten, helpottaa elämää kohtalaisen mukavasti.  Mutta tulipahan tunika valmiiksi, kunnon trumpettihihoilla ja jättimäisehköllä kauluksella!

   
Koko settiä päällä! miss marblin tekemät asusteet
ja allekirjoittaneen duunaama paita :)
Miss marblin tekemät asusteet "tuotekuvassa"

Minä en ollut onneksi se aktiivisempi tekijä tässä talossa. Tuo parempi puolisko on nitkuttanut milloin mitäkin työtä puikoilla. Ajatus taisi lähteä siitä, että kaveri tilasi pipon, josta sitten myöhään illalla lähdettiin lankakauppaan metsästelemään sellaista sopivaa lankaa. Langaksi valikoitui Novitan Hile ja eipä se pitkään kerinnyt olemaan ilman puikoille nostoa kun ensimmäinen pipomalli lähti jo valmistumaan! Pipot ja kauluri siis valmistui itselle ihan lennosta lähteneellä inspiraatiolla. Edelleenkään en uskoisi että kumpikaan meistä ei vielä neulonut mitään viime marraskuussa...

Hileestä muotoutui lopulta 2xkohoneulepipoja (sama malli, mutta erilainen resori, alkup. ohje Novitan sivuilla, suunnittelijana Lucia Biskupska). Ohjetta on todellakin "kevyesti muokattu" sopimaan lankaan, mutta äärettömän siistit pipot ja kaulurit näistä syntyi! Propsit tuolle ahkeralle puikonsutkuttajalle :)

Lopuksi vielä kuvat koko setistä! Eli vasemmalla kauluri, pipo ja paita, oikealla kauluri 2xpipo ja paita. Huomatkaa myös oikealla oleva yön musta Ninjapinja talvimaazstoutumisvarusteissa! Ja eikun puikot nitkuttamaan!

7 kommenttia:

 1. Miss Marble on tehnyt aika näpsäkät asusteet, eikä tuo tunika ole sen pöllömpi. Sikäli taitaa olla sulavika, että jossain vaiheessa se neuloosi iskee. Nimimerkillä "olen aina vihannut neulomista".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukuvika siis. Vikaa on näköjään oikeinkirjoituksessa.

   Poista
  2. Miss marbli on asustemestari, nyt sillä on jo puikoilla makkarasukat allekirjoittaneelle :D Ei sitä nykyisin kestä jos sillä ei jotain puikoilla ole, menee levottomaksi heti :P

   Poista
 2. Komeata jälkeä on syntynyt molemmilla! - sanoo äitees

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No marblilla ainakin! Neitonen, joka ei koskaan uskonut neulovansa, saa aina ihan überhyvää jälkeä aikaiseksi :P Mie vielä sille ostan satsin neliskanttisia sukkapuikkoja (muitakin kun nuo 3,0mm..) hyvän tekemisen johdosta.

   Poista
 3. Hyvä ajatus tuo puikkojen ostaminen! Ja 15 cm:n mittaiset kanttipuikot on hyvä vaihtoehto esim. lapasten ja sormikkaiden neulomiseen - äitees

  VastaaPoista