maanantai 23. kesäkuuta 2014

Helm's deep BLT scarf ja kerrosrivinoususukat

Helm's deep BLT huivi.
Koska olen lomalla ja säätkin suosii oikein hyvin tätä harrastuksen edistämistä niin näitä blogipostauksiakin siunaantuu sitä tahtia. Eilisen ja toissapäivän päätin sitten istahtaa puikkojen ääreen ja vaikka väkisin vääntää valmiiksi Lanitium Ex Machinan "Helm's deep"-nimisestä värjätystä topsista tehdystä langasta aloitettu huivi. Lopulta se valmistui ja yllättäen olen jopa kohtalaisen tyytyväinen tuotokseen. Lanka sopii malliin ihan mukavasti värjäyksestä johtuen. Ohjehan on napattu Ravlerystä (Cheri McEwenin malli), malli on vain englanniksi, mutta jos jotain ei-englanninkielistä kiinnostaa niin voinen varmaan jotain vinkkejä tekemiseen/suomennukseen laitella vaikka kommentteihin tai erilliseen blogipostaukseen.

Laitetaas vielä kuvat alle! Todellakin tarkoitus oli tehdä lähelle unisex-mallia oleva huivi, joten pitäähän sen toimia sekä hartiahuivina, että kaulaliinana :) Lisäksi tuo norjanlammas sopi tuohon äärihyvin, vaikka rakoille vetikin kädet karkeudesta johtuen. On lämmin, vaikka valmis huivi ei juuri mitään painakaan (n. 100g).

Helm's deepin unisex-käyttötapa..
Helm's deeppiä Miss Marblin harteilla
En ollut onneksi ainoa joka täällä sai käsitöitä juhannussateilla aikaiseksi. Miss Marbli aloitti tekemään toissapäivänä kerrosrivinoususukkia, joiden mallia katsottiin Lankakori sekaisin-blogista. Tehtiin pieniä muutoksia, mutta periaate pysyi samana. Kärkikavennukset on tehty tyyliin "perussukka" ja joustin on normaalia 2o2n. Joka tapauksessa, Miss Marbli aloitti nämä toissapäivänä ja sai valmiiksi eilen, pitäis varmaan jotain villapaitaa alkaa hänelle tarjottelemaan, että kestäis puikot paria päivää pidempään käsissä.


Kerrosrsivinoususukkalit! Loistoajatus!
Wallu (Speedy) ja kerrosrivinoususukat!Mutta sellaista tänään. Seuraavaksi työn alla onkin jo Lanitium Ex Machinan Firestar nylonia sisältävästä merinotopsista huivilangat... Krrrh, eilen aloitin kehräilemään jo tuotakin ja voi äiti että tuntuu omistuiselta! Kyllä nimittäin opetteluttaa, mutta tulee nimittäin päheetä lankaa! Kilkutelkaahan puikkojanne, mie lähen nyt kehräämään!

6 kommenttia:

 1. Kymmenen pistettä kumpaisellekin neulojalle, on niin hyvän näköset työt. Marplin sukkien kuvio erottuu mielestäni paremmin näissä kuvissa kuin livenä - kummallista. Sievät sukat! Ja huivi on kaunis, pingotuskin on onnistunut nappiin!!! Hyvä! Mie oon vaan leikannu kotona nurtsii kun prätkäjannu lähti mökille samoihin askareisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Ja joo, varmaan sopivasti valo käy niin erottuu tuo kuvio (Marplin sukissa) vähän paremmin.

   Ja pingotus meinasikin mennä alkuunsa keturalleen, mutta tulihan tuosta ihan riittävän pingottunut :P Mie kans leikkasin nurtsin, prätkäjannulle terveisiä :D

   Poista
 2. Aivan upea värinen & näköinen huivi. Sukatkin ovat kauniit :)

  VastaaPoista
 3. On muuten aika nappiin osunut tekele tuo huivitus! :) Ja Marppa kanssa vaan sukkatalkoisiin, niin saadaan joulun aikaan varata pari mökkiä Taitokorttelista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappiin ja nippiin. Marpli voi olla, ettei hyvin sukkatalkoisiin osallistu. Laskin just että jos se tekis sukkia samalla tahdilla ympäri vuoden niin vähintään se 180 paria niitä syntyisi :D hehe, ei mahda miun kehräys kestää perässä!

   Poista