lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kaapeliksi kerrattua - Wallucaapeli

Jennifer on laulanut taas! Tässä vielä viimeiset Ristiinan kanssa vietetyt hetketkin ovat näkyvissä (Ristiinahan siis vaihtoi jo sijoituspaikkaa äiteen luo..). Kaksi säiettä ja yksi kertaus tästä on tehty Ristiinalla ja loput Jenniferillä. Tuotoksen alkuperäinen tarkoitus oli kokeilla kaapelikerratun langan tekoa ja kuiduiksi valikoitui 25% tummanruskea suomenlammas, 25% valkea suomenlammas, 25% vaalean ruskea suomenlammas ja 25% valkoinenpaimenkoira (Speedy, Wallu Hulkoinen!).

Wallucaapeli wyyhdittynä.
Alkuperäinen tavoitte oli  paksuudeltaan Novitan nallen ja seiskan väliltä - nyt ampui vähän ohueksi, mutta sporttivahvuista se on joka tapauksessa  (308m/100g). Kokonaisuudessaan 121g ja 372m. Yksi kampatopsi oli ns. "kaupallinen", kaksi säiettä on alusta asti käsitelty itse (puhdistettu, pesty, kammattu). Koirankarva on omasta koirasta ja pelkästään karstattu karvanlähdön aikaan irti koirasta. Kyseessä on leikattu uroskoira, joten on aika pehmyttä pumpulia tuo pohjavilla, ja antaa aivan älyttömän makean mohairmaisen efektin vaikka tuota on vain 25%.

Laitetaas vielä kuva päästä käsin..
Itse prosessi olikin sitten työläs, varmasti työläin lanka tähän mennessä! Ensin tein jokaisesta kuidusta säikeet (s-kierre, myötäpäivään) Säikeet kertasin normaalisti (z-kierre, vastapäivään) kahden pareissa. Eli näistä syntyi kaksi kaksisäikeistä lankaa. Tein kertaukset se. sain aikaiseksi tasapainoista lankaa, joten että kaapelikertaus onnistuisi, piti nämä vielä juoksuttaa kertaussuuntaan rukin läpi. Tällä sain aikaiseksi sopivan ylikierteen kaapelikertausta varten. Toki olisi ollut mahdollista jo suoraan kerrata ylikierteiseksi, mutta en oikein osannut arvioida kierrettä ja tein pidemmän kaavan kautta. Voin sanoa, että tyhmästä päästä kärsi koko ruumis - pari tuntia meni juoksutellessa ja on muuten TYMPEÄÄ hommaa.  Lopuksi kertasin kaksi kaksisäikeistä keskenään (s-kierre, myötäpäivään) ja lopputuloksena olikin kaapelikierteinen Wallucaapeli. Nimestä saa kiittää Speedyä, eli Wallu Hulkoista, joka karvallaan toi tähänkin lankaan vallan hellyttävän efektin - hellyttävästä koirasta hellyttävä lanka.. Kunhan ei tuo lanka olis yhtä hyperaktiivinen pallojen ja uimisen perään..

Ideahan koko kaapelikertauksessa on se, että useampisäikeisiä lankoja kerrataan keskenään ja tästä saadaan kaapelimainen efekti lankaan. Mut semmoista, jatkakaahan harjoitteita, meisse etsii seuraavan topsin työn alle!

PS. Kerrankin säin näyttää työn jossa on koirankarvoja, jotka ei häiritse yhtään!

2 kommenttia:

  1. Kyll kantsi nähdä iso vaiva, on nimittäin niin huikeeta lankaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hittolainen, itsekin tykkään. Livenä ei tuo "valkoisenpaimenkoiranmohairi" niin edes näy, mutta kuvissa tuntuis näkyvän paremminkin kuin hyvin :)

      Poista