sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Simplicitas-huivi käsinkehrätystä langasta ja merino/nylon firestar-lanka

Simplicitas-huivi Wallucaapelista, tekijänsä yllä!
Hui että miss Marbli on äärettömän nopea neuloja. Kun sain wallucaapelin valmiiksi, niin sehän lähti melkein heti puikoille Heli Suhosen suunnittelemana Simplicitas-huivina. Kyseinen työ on ensimmäinen miss Marblin huivi ja eipä se kyllä ollenkaan pöllömpi ole! Tykkään kovasti kun itsekehrätty lanka lähtee muidenkin puikoille ja siitä tulee jotain näinkin upeaa. On kyllä hyvä fiilis sekä langasta että valmiista huivista miss Marblinkin puolesta!

Laitetaas vielä selkäkuva ihan hehkutuksen nimissä!
Itsekin sain jotain pientä valmiiksi - kehräysprojektin Lanitium Ex Machinan Firestarista. Kyseessä siis samainen topsi josta aiempiakin kuvia on tuolla postailujen seassa ollut. Ketjukertasin säikeen "normaalisti" ja kertaamisen jälkeen lopputulemana oli noin 110g (vielä varmistusmittaamatta kun lanka on kuivamassa) ja 530m. Tämähän oli "tilaustyö" miss Marblille, joka halusi tuosta langasta huivilangat ja tavoiteaikataulu oli saada valmiiksi samaan aikaan kun tuo Simplicitas. Kaikki meni kerrankin nappiin, lanka valmistui samana päivänä ja lanka oli riittävän ohutta että vahvuudeksi tuli tuo 400-500 metriä/100g (482m/100g). Hitto kun olis WPI-mitta niin sais aina mittailla kesken projektin että pysyykö lanka tasavahvuisena, vaikka ei tuo nyt niin hirmuisesti heitellyt.

Laitetaas loppuun "vaihekuvat" firestarin synnystä, kun jossain toisen blogin/facebookin kommentissa vasta näin, että olis kiva joskus nähdä välivaiheitakin eikä pelkkää valmista työtä  :)


Firestar-topsi tilauksen saavuttua, se pohja mistä koko homma lähtee..


Singlenä reilu puolet kehrättynä Jenniferin rullalla.. 


Valmis lanka, pesemätön vielä (näkyy "kovana kierteenä"),
mutta VALMIS.

Eikun puikot kilisemään ja rukit surruttamaan!

7 kommenttia:

 1. Onpas nätti ja lämpimän näköinen tuo Marpan tekemä huivi. Langassa taas aika hottis väri. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lämmin, sen takaa Speedy valkoinen! Ja langan väristä tykkään itsekin, kun näin raikkaita topseja tulis vaan useammin vielä vastaan!

   Poista
 2. On se ihana tuo Valluhuivi! Ja Firestar näyttää kuohkeammalta pestynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valluhuivi roks! ja joo, on tosi paljon paremman näköinen kun kierre on vähän asettunut kastelun jälkeen. Mutta kato kun on hätänen näiden kuvien kanssa niin on sitten hätänen näiden kuvien kanssa :D

   Poista
 3. Tuo Finestar näyttää todella herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Je, ihqpihqlanka. Sääli, ettei tuo firestarin glitteri oikein päässyt oikeuksiinsa näissä kuvissa. Pitäs varmaan sika pitkällä valotuksella ottaa, vaan kun ei ole jalustaa :D

   Poista
 4. Kauniita huiveja kyllä täällä blogissa! :)

  VastaaPoista