lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kammattua villaaja keskeneräistä huivia

Taas viikko hurahti viime päivityksestä ja koska ulkona on ollut niin hyvä keli ja kaikkea niin en ole saanut muuta aikaiseksi kun leikattua nurmikkoa ja ihmeteltyä. Projekti kasvimaa pitäisi aloittaa tänään, näin myöhäisheränneenä porukoiden mökille oli tarkoitus lähteä ja joku sipulipenkki sinne kääntää mihin vielä jotain varmaan kerkiäisi istuttamaankin.

Helm's Deepistä käsinkehrätty ja sitten neulottu BLT-huivi (Basic little triangle)
Että pysyisin aiheessa niin viikko on ollut jotakuinkin monimuotoinen käsitöiden osalta, tuli vähän neulottua - ja sekös vasta tympiikin kun purkoosi on ollut ystävä. Otin sitten kuvan taas kerran työstä, jonka seuraava steppi on purkaa kolme-neljä riviä että saan yhden errorsilmukan kiinni. En vaan tuosta timankikuviosta saa mitenkään niitä "lennosta" korjattua. Höh. Pitäis motivoitua sen verran, että saisin tuon purkosoitua ja jatkettua sitä mitä olin tekemässä niin saisi työn valmiiksi.

Kammattua ruskeaa ja valkoista villaa.
Kehruurintamalla olenkin odottanut Jenniferiä (rukkia).. Piti jo öö... keskiviikkona(?) laittaa taas kerran kauppiaalle viestiä, että oikeasti edes lähtisi selvittämään että missä koko Jennifer kuppaa kun 5.5. piti lähteä jo Coloradosta. Jotenkin pieni penseys iski kehrätessä Ristiinalla kun nyörit hyppi ja ei muutenkaan mennyt nappiin, niin koin oikein erinomaiseksi hetkeksi kysellä taas uuden rukin perään. Viestistä tuli jo enemmän "kuluttajapainotteinen" *krhm* tyyliin "Tuleekohan kesällä vai tilasinko keväällä joululahjan, voisitko millään selvittää..". Lopputulema: Kauppias lähti selvittämään, että missä kuppaa ja paluupostina parin päivän päästä fedexin seurantakoodi. Eipä ollut valmistaja edes vielä pakettia laittanut liikenteeseen. Arvatkaa muuten tympiikö kun saa koko ajan kysellä perään ja tuntuu että mitään ei tapahdu jos et erikseen kysele? Taidan oikeasti vaihtaa tilaukset ulkomaille kun näiden suomalaisten kauppojen kanssa tökkii. Rukkia siis odoteltu tähän päivään mennessä 12 viikkoa, toimituksen olisi pitänyt olla noin 1kk sitten, ja nyt näyttää vielä menevän ainakin pari viikkoa. Lue: Ehkä rukin tilaajien kannattaa harkita tilaavansa rukki saksasta, sellaisesta verkkokaupasta jolla sitä on varastossa.

Rullateline jarruhihnoineen odottamassa loppuja säikeitä..
Kuten sanoin, sain Ristiinalla kuitenkin jotain aikaiseksi. Tässäpä kuvaa siitä - 36g säiettä. Tavoitteena on tehdä 2x36g valkoista säiettä ja 2x36g ruskeaa säiettä, kerrata 2xyksi valkoinen ja yksi ruskea säie kaksisäikeiseksi langaksi ja kaksisäikeiset kerrata kaapelikierteiseksi langaksi (vai miksi sitä kutsutaan). Eli tehdään reilusti ylikierteiset kaksisäikeiset ja kerrataan vielä kertaalleen, voi siitä tulla aikamoinen kokeilu. Ja todellakin yritin aloittaa pienen projektin, jos Jennifer vaikka sattuisi tulemaan kotiin tuohon mennessä... Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.

Kehrätkää innokkaasti. Laitetaan vielä villankampausvideo loppuun (Sue Mcnivenin vitteeo), ja ai miksi just tämä video? No bikoos sillon samanlaiset kammat ku miulla:6 kommenttia:

 1. Hyvältäpä näyttää tuo huivin aloitus! Ja nyt mullekin meni kunnolla jakeluun tuo kampaamisen idea! Helppoa ku heinänteko!!! Ku osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Joo, ei se kampaaminen mitään rakettitiedettä ole, jotkut tekee vähän eri tavallakin (eivät esim. vaihda kampoja käsissä tai eivät tyhjennä kampaa kun vaihtavat) mutta perusidea on ihan sama. Heleppoo, mut hidasta. Ja tulee puhdasta villaa, ei juuri mitään nöttösiä jää noihin kammattuihin villoihin.

   Poista
 2. Viime kesänä aloitettu Sagittaria -huivi odottaa purkoosia, kun näyttää olevan siinä virhe. Pitsihuivi ja minä ei vaan sovita yhteen. :D Hyvältä näyttää kuitenkin tuo siun tekele, ja lanka on aika hottis kamaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! Itsekin langasta tykkään, kehräyskin onnistu sopivassa suhteessa ja on ainakin uniikkia lankaa (lanitium ex machinan topsit = lääh :)

   Ja tuo sagittaria on kyl komee huivi, mie ajattelin lähtee liikkeelle helpoimmasta mahdollisesta niin pääsisin kärryille koko kolmiohuivin teosta. Ja pitäähän sen olla tietty semmonen että itsekin pystyy pitämään. Sagittarian kanssa onnea (jos vaikka innostuisit vielä, että sovitte sittenkin yhteen..)!

   Poista
 3. Nätti malli huivissa ja hyvät värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hips, kiitsa! Itsekin tykkään, saa nähdä tuleeko lopputuloksesta lähelle sitä mitä hain. Alun perin yritin etsiä mahdollisimman lähelle Shemagh-huivin (malliltaan käytännössä neliö) tyyppistä ohjetta jollain simppelillä pitsillä, mutta eihän sellaista neulota kun niitä saa Varustelekasta :D

   No, ehkä parempi tämä kolmiohuivi :)

   Poista