perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kuituhamsteri ja alpakanvillan hankinta

Tässäpä firestaria rullalla!
Viikossa onkin tapahtunut paljon! Nyt blogi sai hieman työkaluja, vaihdoin lopulta Lumiani Samsungiin ja kameraparannus sallii sitäkin kautta kuvia napsia blogiin - järkkäriä kun ei aina jaksa kaivaa esille silloin kun on hyvä kuvannappaushetki. Yllä siis tästä johtuen puhelimella napattu kuva tämän hetken kehruuprojektista. Firestar nylonia ja superwash merinoa rullalla tuossa kuvassa. Tykkään ihan sikana tuosta lopputulemasta, mutta vielä olisi matkaa ennen kuin pääsisis sen kertaamaan!

Alpakanvillaa raakana! Aivan mahtavaa kuitua.
No ei siinä kaikki, käytiin tiistaina paikallisella "alpakkatilalla" pyörähtelemässä ja villanhakureissulla. Kokonaisuudessaan kuvassa sellainen 600g tätä herkkua. Kyseinen tila on Sirpucan Alpakat. Kiitos vaan mahtavalle isäntäväelle esittelystä ja villoista! Oli todellakin valaiseva reissu koko alpakoiden suhteen - on ne vaan niin hellyttäviä isosilmiä että oksat pois. Mahtavaa nähdä noita eläimiä mistä lankansa kehrää - lähilankaa tulossa varokaa vain.

Vasemmalta oikealle (jos en  nimiä väärin muista): Sara, Celma, Tess ja Tella!
Mutta sellaista tänään! Ehkä ensi kerralla tarkempaa blogipostausta. Tökkivin tekstein karkaan takavasemmalle laskemaan silmukoita..

edit: Ja kiitos vielä Neuloosi vs. purkoosi blogille alpakkaekskursion järjestämisestä/mahdollistamisesta!

3 kommenttia:

 1. Kaunis väri tuossa turkoosissa langassa, oih!
  Alpakka on kyllä mielettömän ihanaa lankaa, lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto! Ei taas miun kommentti ole tullut perille (kokeilin kerrankin androidin blogger-softalla...). Eli yritetääs uudestaan!

   Itsekin tykkään tuosta väristä, niinkun kaikista Lanitium Ex Machinan kuitutopsien väreistä (iso lääh!), niiltä löytyy aika pirun makeita lankojakin. Kannattaa tutustua jos ei vielä ole vastaan tullut :)

   Ja alpakka, melkein miun lempparikuituja.. tosi helppo kehrätä ja sit lopputulos on todella lämmintä ja pehmyttä. 100g kuitua tuottaa uskomattoman määrän metrejä kun on niin ilmavaa kuitua.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyypä tutustuu tohon Lanitium Ex Machinan lankoihin... :)

   Poista