torstai 3. heinäkuuta 2014

Tennarisukat, välineurheilua ja shettis/silkki-kehräystä

Pitkät tennarit hyökkäysasennnossa!
Hyppää kynnelle, mutta älä liukastu
Tennarit neiteilee. Totta kai ne neiteilee.

Hui! Nyt meinas tulla ähky tässä blogissa kerrottavan asian kanssa, tämäpä vallan harvinainen tilanne. Mutta joo, aloitetaas parhaista. Eli Miss Marbli, sukkien suurruhtinatar, värkkäsi taas pariin iltaan uudet sukkalit. Tällä kertaa kyseessä äärettömän hienot pitkävartiset tennarisukat, joiden mallia katseltiin Lankahelvetti-blogista. Ohjetta hieman muunneltiin taas kerran (mm. vahvennettu kantapää), mutta muuten kyllä tuolla pääsee jo pitkälle. Nauhoina toimii 10mm satiininauha, jota sai metsästää - mutta ISO KIITOS paikalliselle parhaudelle - Käsityövakalle! Tottakai se sieltä löytyi! Lankana oli Novitan 7-veljestä väreissä fuksia ja valkoinen.

Knit Pro settiä pukkasi... 
Lisäksi viime viikolla käytiin käsityövakasta (eri reissu) noutamassa Knit Pron pyöröt ja niihin ihastuneena sitten piti verkkoshoppailla sunnuntaina Lankamaailmasta  Knittarin Dreamz Deluxe pyörösetti ja Waves-virkkuukoukkusetti (ne kun on aina jossain hukassa/sopivaa kokoa ei vaan ole..). Välineet on nyt ainakin kunnossa jos ei muuta. Sitäpaitsi - Lankamaailman toimitus on jotain aivan uskomattoman nopeaa! Tiistaina saatiin tehdä nouto postista joskus kolmen jälkeen, äärettömän nopsaa, oli kiva asioida!

Knittareilla Jawoll Magic Dégradé ja Sagittaria-huivi.

Ettei tässä kaikki niin lisäksi itselle otin työn alle Jawoll Magic Dégradé-langasta Vilma Vuoren suunnitteleman Sagittaria huivin. On nimittäin lanka niin mahtavaa että oksat pois, tällaista pitää alkaa itsekin kehräämään. Urrrrh.

Kehräystä odottava tomte jaettuna neljään osaan!
Ja kehräämisestä puheen ollen, tein langankin KVGWoolworksin Tomte-topsista. Jotenkin vastenmieliseltä tuntui tuo topsin värimaailma kun pähkäilin että mitä siitä teen ja lopulta päädyin fraktaalikehräämään se. jaoin ensin topsin pituussuuntaan puoliksi ja toisen puolikkaan vielä kolmeen osaan. Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä oikeasti paksua säiettä, että pysyisin kaksisäikeisenä jossain vähän nallee paksummassa. Sinänsä taisin onnistuakin, mutta kehruujälki ei kyllä ole mitään kaksista (välillä jäi harmaissa kohdissa lähes kierteetöntä pätkää, hyi minua). Mut ihan siedettävähän siitä lopulta tuli.

Tällainen siitä sitten tuli, epätasainen kun mikä, mutta kyllä siitä jotain neuloo :)

Niin, että siinäpä sitä oli linkkejä ihan kunnolla joka paikkaan (propsit noille kaikille linkatuille tasapuolisesti, ovat ansainneet linkkauksensa tekemällään työllä! kiitos!). Ja sit vielä perustin Instagram-tilinkin blogitauhkalle, jota voi sitten päivitellä vähän tiheämmin. Linkki löytyy jostain oikeasta sivupalkista.

Olipas nopsa teksti, olis syntyny miljoona sivua, joten toivottavasti tästä sai jotain irti!

14 kommenttia:

 1. Oih, tuosta huivista tulee mielettömän herkullisen värinen! Loppu tulosta ootellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee herkullisen värinen ja muutenkin näköinen, hermoja se on ainakin syönyt. Muuten mahtava lanka, mutta ei kestä purkamista kovinkaan kaksisesti noin yksisäikeisenä.

   Poista
 2. Huivi näyttää upealta ja tuo kehrätty lanka kelpaisi mullekin, on niin ihanan värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa! En mie raaskis sitä kenellekään edes luovuttaa kun on kehruujälki sen näköistä, itse pitää puikoille tarjota :D Mut muuten kyllä on ihan jees, yllätti itsenikin että miten noin omituisesta topsista sai noin näpäkkää lankaa kuitenkin aikaiseksi.

   Poista
 3. Ny on niin komeeta meininkiä kaikinpuolin, ai että! Ja noin hianot sukat äkkiä pois nurmikolta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitsa! Ja sukkien nurmikolla vierailu on kuvaajan syy (allekirjoittanut), lupaan ettei niitä vahingoitettu kuvausten aikana!

   Poista
 4. Jee, löysin blogisi Facebookin blogiryhmän kautta. Mielenkiintoinen, lisäsin heti lukijaan. Kiva että miehetkin kehrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa sitten vaan! Mielenkiintoista saa toivoa, mutta kyllä täällä nyt aina jotain yritän näistä viritelmistä kirjoitella. Ja kyllä myö miehetkin osataan (tai ainakin yritetään...), mie luulin että kehrääminen kuuluu jokaisen miehen perustaitoihin :)

   Poista
 5. Jee, hienot tennarit on :) Lankaki näyttää lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tennarit roks :) Kiitos vaan vielä kerran siitä ohjeen julkaisusta, oli sen verran säpäkät että innostutti neulomaan. Langastakin jotain syntyy, en vielä tiedä että mitä :D

   Poista
 6. Wau, kyllä ne vaan on hienot sukat! Ja kaunista on myös tuo keräämäsi lanka. Pitäneekö minunkin aloittaa tuo Sagittaria kun helpommat työt eivät ota onnistuakseen. Taitaa sukkaneuleessa jäädä vaikeusaste alle stressitason niin ei lähde oikein kulkemaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin ylpee Miss Sukkamarblista :) Sagittaria kannattaa kyllä kokeilla, ei oo hankala paitsi sitten kun tekee jonkun mokan niin tympeää on purkaa... Nimimerkillä: eilen neuloin viisi ja purin seitsemän kerrosta, tympi.

   Poista
 7. ...siis tietysti kehräämäsi.. joku on ostanu jo konsonantinkin ......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se Porkan Janne mikä on alkanut myymään konsonantteja kun vokaalit loppu hyllystä :)

   Poista